Anadolu İzlenimleri Dergimizin düzenlemiş olduğu “2.TARIMA HİZMET ÖDÜLLERİ” programı Ankara Bilkent Otel’de gerçekleşti. Dergi olarak 12’ci yılımızda tarım sektörüne hizmet eden başta Anadolu’muzun eli nasırlı üreticisi ve yetiştiricileri olmak üzere bu toprağa emek veren herkese değer vermiş ve bu değeri göstermek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın destekleriyle gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Törene katılan TBMM Başkanvekili Ahmet AYDIN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet DANİŞ, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa ILICALI, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi AK. Parti Erzurum Milletvekili Orhan DELİGÖZ, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi AK. Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanılığı Müsteşar Yardımcıları Nihat PAKDİL ve Ahmet GÜLDAL, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman UZUN, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY, HAYGEM Genel Müdür Yardımcısı Burhan DEMİROK, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk RIRATOĞLU, çok sayıda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Program Dergimizin Genel Yayın Yönetmeni Muhammet OLUKLU’nun açış konuşması ile başladı. OLUKLU “Türk Tarım sektörünün sesi olan dergimiz; güzel Anadolu’nun daha kaliteli üretim elde etmesi ve bu bereketli toprakların hak ettiği değeri görebilmesi için sizler gibi bizlerde emek harcamaktayız.”dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın,ise  iş üretmeye çalışanlara pek çok destek bulunduğunu belirterek, "Bir hedef koyun ortaya ve samimi şekilde, ayakları yere basan bir projeyle hangi bakanlığa giderseniz gidin özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında muazzam destekler var." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet DANİŞ de kırsalda çalışmaktan imtina edilen bir dönemin yaşandığını belirterek, "Hükümet olarak ne kadar destek verirseniz verin kırsalda üretmek isteyen insanınız varsa tarımın bir anlamı var." değerlendirmesinde bulundu.

“2.TARIMA HİZMET ÖDÜLLERİ” törenimizde; ilgili gıda tarım ve hayvancılık kuruluşları, sivil toplum örgütleri, basın mensupları, Ziraat Bankası, üretici ve yetiştiricilerimiz kendi alanlarında ödüllerini almışlardır.

Ödül törenimiz;

Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız 2018 yılı Buzağı projesine önce başlayan ve 13 Bine yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyük birliği olarak, Erzurum DKKYB Başkanı Emrullah Akpunar Türkiye’de ilk kez kurulan ‘Damızlık Yetiştirme Merkezi’ ve ‘5 Yıldızlı Hayvan Pazarı’ ile, Kırklareli DSYB Başkanı Ali Dermenci Türkiye’de damızlık gebe düve ihracatı yapan ilk birlik ve bölgede kurulan tam teşekküllü ilk hayvan hastanesi ile, Balıkesir DSYB Başkanı Cemalettin Özden bölgesinde üreticiyi kaliteli süte yönlendiren öncü birlik, Avrupa Normlarında ICAR onaylı Akredite Labaratuvarı ile, Adıyaman DSYB Başkanı Sırrı Öztürk GAP Süt Sığırcılığı Projelerini bölgesinde en iyi yürüten ve çok yüksek başarı sağlan birlik olarak, DİYARBAKIR DKKYB Başkanı Abdullah Çetinkaya keçi sütünü dondurma ile değerlendiren ve hayvan taşımacılığına en sağlıklı ve özenli hareketi gösteren birlik olarak “2.TARIMA HİZMET ÖDÜLLERİ” verildi.

Öte yandan Diyarbakır Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fahri SAYLAK arı, ana arı, arı sütü, propolis, polen ve bal üretiminde sağladığı yüksek kalite ile, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç yerli üretim lideri ve Türk besicisinin sesi olarak, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Kamil Yılmaz Türkiye tohumculuğunun öncü kuruluşu olması ile ödüllerini alırken, Onur Ödülü Et ve Süt Kurumuna verilirken, Kırsal Kalkınma projelerinin takibinde yönlendirilmesinde çiftçinin doğru bilgilendirilmesinde sorunların çözümünde sektörün yanında ve yardımcı olan Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk FIRATOĞLU’na verilmiştir.

Anadolu İzlenimleri Özel Ödülleri ise Ulusal Süt Konseyi adına Ulusal Süt Konseyi Genel Sekreteri Selçuk AYDIN, tohuma ve tohumculuğa verilmiş bir ömür Fahri HARMANŞAH’a, Tarım ve hayvancılığa adanmış hayat ise Hüseyin VELİOĞLU’na veridi.

TRAKYA BİRLİK ise Türkiye’de 2017 yılında ayçiçeği rekoltesi 1 milyon 400 bin tonun üzerinde gerçekleşerek, son yıllarda en yüksek üretim seviyesine erişmesiyle ödüllerini aldılar.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından yürütülen genç çiftçi projesi kapsamında, 40 arılı kovan malzemeleri projesinden faydalanmış; İsmihan TERZİ, Ezgi OZAN genç çiftçi, Kontrollü Örtü altı projesinden faydalanmış; Oğuz AYGÜN, Sibel GÜRBÜZ ve Sevgi SÜTÇÜ sera çiftçiliği ödüllerini başarılı olmalarından dolayı ödüllerini almışlardır.

Türk tarımının ve üreticisinin en büyük destekçisi olan Ziraat Bankası adına Tarım Politikaları Bölüm Başkanı Ferhat Pişmaf Tarım Bankacılığı ödülünü aldı.

Tarımda basın ödülleri ise NTV Sokağın Ekonomisi Programı Berfu GÜVEN, KÖY TV Ankara Temsilcisi Harun GÖKSEL, ANADOLU AJANSI Tarım ve Ekonomi Muhabiri Merve ÇAKIR, BLOOMBERG Tarım Analiz Programı İrfan DONAT, DÜNYA GAZETESİ Tarım Yazarı Ali Ekber YILDIRIM, HABER TÜRK Ekonomi Muhabiri Esra NEHİR, BEREKET TV Gündemin Bereketi Programı ile Umut ÖZDİL “2.TARIMA HİZMET ÖDÜLLERİ” tarımda basın ödüllerini almışlardır.