Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik’i ziyaret etti. Özkan, “Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğimiz, hükümetimizin aldığı kararların ete kemiğe bürünmesine katkı sağlıyor” dedi.
 
Cahit Özkan, ziyarette, Türkiye’nin sanayi toplumu olmasının yanı sıra aynı zamanda tarım toplumu da olduğunu, 2002 yılından bu yana tarımsal hasılanın 24,5 milyar dolardan 48,5 milyar dolara çıktığını, Türkiye’nin sıralamada Avrupa’da İspanya, İtalya ve Fransa’nın ardından dördüncü iken birinciliğe yükseldiğini bildirdi. Özkan, şunları kaydetti:
 
“Modern tarım tekniklerinin, gelişen teknoloji ve ürün çeşitliliğinin hayata geçirilmesiyle birlikte hem Birliklerimizin ve hem de özellikle çiftçi kayıt sistemleri ve birlikler üzerinden hükümetimizin yaptığı çiftçilerimizi bilinçlendirme çalışmaları, çok daha büyük bir önem kazandı. Sizin yaptığınız çalışmalarla çiftçimizin tarımsal alanda eğitilmesi, kabiliyetinin geliştirilmesi, sorunların çözümü ve dünya çiftçisi ile rekabet edebilir noktaya gelmelerini sağlıyor. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir hükümet, sadece kendi gücüne, kudretine dayanarak çiftçilerimiz bu tür faaliyetlerde başarısını mümkün kılamaz. Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğimiz ve sahada il teşkilatları, hükümetimizin aldığı kararların ete kemiğe bürünmesine katkı sağlıyor. Kamusal olarak da büyük bir görev ifa ediyor. Artık, dünyanın ileri tarım toplumlarının liginde Türkiye ön sıralarda yerini alıyor. Başarı, her zaman, hükümetin doğru tarım politikalarıyla beraber, birliklerin çiftçilerin kabiliyetlerinin geliştirilmesine dair çalışmalarıyla anlam kazanıyor. Sizlerin başarısı bizim başarımızdır.”
 
Özkan: “Bu meslek peygamberler mesleği. Milletvekili olmasam çobanlık yapardım”
 
Türkiye coğrafyasının hayvanının koyun ve keçi olduğunu vurgulayan Özkan, “Hollanda gibi büyükbaş hayvan üretemeyiz. Ülkemizde en büyük çiftlik dağlar, bayırlar. Bu meslek, peygamberlerin mesleğidir. Milletvekili olmasam çobanlık yapardım” dedi.
 
Özkan, şöyle konuştu: “Eğer dünden bugüne koyun keçi yetiştiriciliğinde gerek et ve gerek süt üretimi iki katın üzerine çıkmış ise bu, son 18 yıllık süre zarfında, başta sizin gayretleriniz ve çiftçilerimizin mücadelesiyle çıkmıştır. İnşallah bundan sonraki dönemde bugüne kadar olduğu gibi sizlerin imkanlarının artırılması için elimizden gelen gayreti, gerek yasama faaliyeti olarak gerekse Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimiz ve AK Parti olarak göstereceğiz. Gerekli destekleri sağlayacağız. Sorunlarınızın çözümü ve taleplerinizin yerine getirilmesi için beraber çalışacağız. 2021’de daha önemli destekler sağlayacağız” dedi.
 
TÜDKİYEB Genel Başkanı; “Küçükbaş hayvancılık sektörünün tamamını temsil ediyoruz”
 
TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik de ziyarette yaptığı açıklamada, küçükbaş hayvancılığın öneminden bahsetti, peygamber mesleği olduğunu vurguladı.
 
Çelik, şunları kaydetti: “15 yıldır küçükbaş hayvancılık sektörünün tamamını temsil ediyoruz. Küçükbaş hayvancılığımızın yeniden canlandırılmasında etkili olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Sayın Bekir Pakdemirli’nin destekleri çok önemli. Bu destekler neticesinde, aradan geçen sürede küçükbaş hayvan sayımız 31