Aynes Gıda'nın yönetimi TMSF'den Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ‘ne ait TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ'ye geçti. Tarım Kredi Kooperatifi bugün KDV dahil 926 milyon 890 TL ödeme yaparak Aynes Gıda’yı bünyesine aldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 1.000 işçinin çalıştığı ve her gün yaklaşık 20 bin çiftçinin süt sattığı Denizli'deki Aynes Gıda, iflastan kurtarıldıktan sonra ihaleye çıkarılmıştı ama satılmamıştı.

8 Eylül 2022'de düzenlenen ihaleyle satış süreci başlatılan Aynes Gıda'nın, kapalı teklif, açık artırma ve pazarlık aşamalarının ardından Rekabet Kurulu'nun da olumlu görüş vermesiyle en yüksek teklifi veren Tarım Kredi satışına onay verdi.

Milli Parklar Ve Tabiat Parklarını Bayramda 3 Milyona Yakın Kişi Ziyaret Etti! Milli Parklar Ve Tabiat Parklarını Bayramda 3 Milyona Yakın Kişi Ziyaret Etti!

Aynes Sahipleri Nitelikli Dolandırıcılıktan Mahkûm Oldu

Gerçeği yansıtmayan bilançolarla Aynes Gıda’yı olduğundan daha iyi durumda göstererek tahvil ihraç edilmesi ve bankalardan yüklü miktarda kredi kullanılması sebebiyle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından şirket yetkilileri hakkında suç duyurusu yapılmıştı.

Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Aynes Gıda’nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin, eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Batur ile eski Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan’ın ihraç sürecinde finansal tablolarda kasıtlı şekilde, gerçek dışı düzenlemeler yapıldıkları tespit edildi.

Sanıklara dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından 3 yıl 4 ay hapis ve 20 bin Türk lirası adli para cezası verildi.

Bu durum “sürdürülemezlik raporu” ile resmileşince, Aynes Gıda “Ticari İktisadi Bütünlük” (TİB) ihalesi yoluyla satışa çıkarılmış ancak ilk ihalede gelen teklifi TMS düşük bulmuş, Fon Kurulu satılmasını onaylamamıştı.