Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin de editörleri arasında olduğu  “Küresel Ekonomiye Yön Veren Yeni Teknolojiler” adlı kitap yayımlandı. Bu kitap Pakdemirli’nin editörlüğünü yaptığı ikinci kitap.

İlk kitap olan “Türkiye’de Geçmişten Günümüze Tarım Politikaları ve Ekonomisi” başlıklı kitabı 2019 yılında yayımlanmıştı. İlk kitapta olduğu gibi ikinci kitabın editörleri arasın da Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar’ın olduğu görülmekte. Zülfikar Bayraktar aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir  Pakdemirli’nin Danışmanlığını yapmakta. Necmi Gürsakal ve Sefa Takmaz da editör olarak katkıda bulunanlardan.

Kitap, teknoloji ve küresel ekonomi arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Küreselleşme ve teknoloji içinde yaşadığımız dünyayı olumlu ve olumsuz anlamda sürekli biçimlendiren iki faktör. Teknoloji küreselleşmeyi küreselleşme de teknolojiyi tetikliyor. Tasarım ABD’de üretim Çin’de yapılabiliyor. Bir otomobil, parçaları çeşitli ülkelerde üretilip, başka ülkelerde bir araya getirilerek üretilebiliyor. Her gün farkına bile varmadan yeni ağların parçası olunuyor. İşte bu çerçevede, küreselleşen dünyada yeni teknolojiler konusunu ele almış olan eserin hem akademik çalışmalara, hem de bilişim sektörü başta olmak üzere, gelişmiş teknoloji sektörüne katkıda bulunacağı, yol göstereceği beklenmekte.
 
Kitap Sağlık 4.00’dan, Bitcoin, Akıllı Tarım ve Ekonomik Etkileri gibi 14 farklı konu başlığını içermekte. Bakan Pakdemirli’nin yazdığı  “Akıllı Tarım ve Ekonomik Etkileri” bölümü dışında ki yazarları ise Necmiye Cömertler, Necmi Gürsakal, Sadullah Çelik, Burcu Yılmaz, Sedat Alataş, İsmet Ateş, Orhan Şanlı, Y.Murat Kızılkaya, M.Taylan Yavuzer, Osman Peker,  Emrah Akdamar, Funda Çondur, Gülşah Sezen Akar, Cansu Yıldıkım, N.Gülfem Gidener, Gökçe Sinem Erbuğa, Mehmet Metin Dam, Aslı Yenipazarlı’dan oluşmakta.
Kitap Ankara merkezli Akçağ Yayınlarından ve diğer internet kanallarından temin edilebilir.
 
Haber : Cengiz DOĞAN