Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu yıl 6,6 milyar lira hayvancılık desteği vereceğiz.
Cumhurbaşkanlığı 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda et ithalatının 2022 yılında sıfırlanacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası’nın geri ödemede sıkıntı yaşayan çiftçilerin borçlarını uygun şartlarda 5 yıla kadar vadelendireceği müjdesinide verdi.
Tarım ve Orman sektöründe ülkemizi ilklerle buluşturduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sektör 2019’un ilk 3 çeyreğinde %3,6 büyüyerek diğer sektörlerin önüne geçti. Çiftçilerimize bugüne kadar toplamda 138 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Ziraat Bankası ise geri ödemede sıkıntı yaşayan çiftçilerimizin borçlarını uygun şartlarda 5 yıla kadar vadelendirecek” diye konuştu.

Tarımda dış ticaret fazlası 4,8 milyar dolar

Tarımsal ürün ihracatımızın 3,7 milyar dolardan 17 milyar dolara yükseldiğinin altını çizen Erdoğan, “Dünyanın 195 farklı ülkesine 1.690 tarım ürünü ihraç ediyoruz. Tarımda dış ticaret fazlamız 4,8 milyar dolar gibi ciddi bir rakama ulaştı” açıklamasını yaptı.
Topraksız tarım yapılan teknolojik sera sayısının 2019 sonu itibariyle 1.532’yi bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, “Stratejik bir ürün olan tohum üretimimiz 145 bin tondan, 1 milyon tonu geçti. Bugün artık tohum ihtiyacımızın % 96’sını yerli olarak karşılıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
 
 "Bu yıl 6,6 milyar lira hayvancılık desteği vereceğiz. Et ithalatını daha da azaltacak ve inşallah 2022'de tamamen sıfırlayacağız."