Kritik öneme sahip Bakanlar Kurulu (Kabine) Toplantısı sona erdi. Kabine Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Bilindiği gibi, Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddelerini kısıtlamaların gevşetilmesi oluşturuyordu. Öyle ki, restoranların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağından bölgesel tedbirlere kadar birçok konu masada yer alıyordu. Başkan Erdoğan’ın kabine sonrası şunları kaydetti.

 “Aşı çalışmaları hızla sürüyor. 5,5 milyonun üzerinde aşılama yaptık. Yerli aşı çalışmalarını da yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Mart aşılamada yüksek rakamları yakalayacağımız bir dönem olacak. İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.

Sokağa çıkma yasağını da vaka ve aşılama gibi faktörlerle kademeli olarak kaldıracağız. Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.” Dedi. Erdoğan gübre desteklerine de değinerek şunları kaydetti.

“Gübre desteklerini yüzde 100 artışla iki katına çıkarıyoruz. Hububatta dekara 8 lira olan gübre desteğini 16 liraya yükseltiyoruz. Dekara 10 lira olan organik gübre desteğini 20 liraya yükseltiyoruz. Bu destekler ilkbahar döneminde çiftçiye hesaplara yatırılacak.” Dedi.