Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında “Çay Bahçelerinin Rehabilitasyon Projesine Ait İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Proje imza töreninde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize milletvekili Osman Aşkın Bak; Milletvekili Muhammet Avcı, Çay İşletmeleri Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir hazır bulundu.

Projeyi sosyal medya hesabından duyuran Bakan Pakdemirli şu sözleri kaydetti:

“AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sn. Hayati Yazıcı, Rize Milletvekillerimiz Sn. Osman Aşkın Bak ve Sn. Muhammed Avcı, Çay İşletmeleri Genel Müdürü Sn. Yusuf Ziya Âlim ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile bir araya geldik.

Çay İşletmeleri Genel Müdürümüz Sn. Yusuf Ziya Âlim ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın imzaladığı “Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesine Ait İş Birliği Protokolü” sektörümüze hayırlı olsun.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesi ile çay üretiminde verim ve kalitenin arttırılması ve sürdürülebilirlik için ekonomik ömrünü tamamlamış çay bahçelerinin nitelikli çay fidanları ile yenilenmesini hedefliyoruz,” dedi.