Trakya'da binlerce alanda ekili ayçiçeği tarlaları "çayır tırtılı" istilası ile mücadele ediyor.  Havadan dronlarla ilaçlama çalışması yapılması konusunda uyaran Tarım ve Orman İl Müdürlüğü , ilaçlama çalışmalarının ardından sürecin kontrol altına alındığını açıkladı.

Edirne , Tekirdağ ve Kırklareli’deki ayçiçeği tarlalarında etkili olan tırtıl, bitkiyi kökten başlayıp yaprak ve çekirdek kısmına kadar yiyerek, büyük verim kaybına neden oldu. Konuyla ilgili harekete geçen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ekipler, üreticileri tırtıla karşı acil dronla havadan ilaçlama yapılması  konusunda uyardı.

Bakanlık, tırtılların görüldüğü bölgelerde havadan dronla ilaçlama çalışmasına destek verdi. Sağlanan dronlarla tırtılla gece-gündüz mücadele edilirken, bazı üreticilerde kendi imkanları ile tarlalarını ilaçladı

Türkşeker Fabrikalarına Sürekli İşçi Alınacak! Türkşeker Fabrikalarına Sürekli İşçi Alınacak!

Tarım ve Orman Müdürlüğü tırtıl istilası hakkında şu açıklamaları yaptı: "Yapılan incelemeler neticesinde, zararlının yaşam döngüsü dikkate alındığında zararlı ile mücadelede önümüzdeki birkaç günün üreticilerimizin zarar görmemesi için önem arz ettiğinden, kendi ayçiçeği tarlarında kontrollerini yaparak, zararlı ile karşılaşmaları durumunda en kısa zaman içerisinde yer aletleri ve insansız hava araçları kullanılarak vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapmaları gerekmektedir. İlaçlama yapan çiftçilerimizin tarlalarında yapılan kontrollerde önerilen deltamethrin 25 gram etken maddeli ilaçların zararlıyı tamamen öldürdüğü tespit edilmiştir" dedi.

Açıklamada ayrıca bölgedeki arıcıların bilgilendirilmesi gerektiği vurgulandı: "İlaçlı mücadele yapacak olan üreticilerimizin ayçiçeğin çiçek döneminde bulunması nedeni ile ilaçlama yapılacak bölgedeki arıcılarımızı bilgilendirmesi ve ilaçlamalarını arıların aktif olmadığı saatlerde yapması gerekmektedir."