Türkiye Çiftçiler Birliği Derneği ve Tarım Kredi Mağdurları Platformu Bugün Ankara’da seslerini duyurmak için bir araya geldiler.


Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Tarım Kredi mağduru çiftçiler temsilcileriyle Ankara Ulus Meydanındaki eyleminde bir araya geldi. Türkiye’nin farklı yerlerinden, farklı siyasi düşüncülerden gelen çiftçilerin ortak dileği borçların gerçekçi bir şekilde yapılandırılması oldu.

Cumhurbaşkanına seslerini duyurabilmek için bu yolcu seçtiklerini söyleyen çiftçiler şunları kaydetti; “Sayın Cumhurbaşkanımız biz sizi bugüne kadar üzmedik bundan sonrada üzmeyeceğiz, biz ise küsmedik ancak biz size gücendik. Cumhurbaşkanımıza ulaşmamızda önümüzde setler var aşamıyoruz ve hiçbir sıkıntımız geçmiyor. Bugüne kadar her sektörü kabul ettiniz bizimde sessimizi duyun bizlere de randevu verin. Yüzde 5 faizi ödeyemez iken yüzde 20 faizi nasıl ödeyeceğiz. Sesimize kulak verin. Yaşadığıkları zorluklar nedeni ile arabalarının hacizli olduğu elektirik faturalarını ödeyemedikleri söyleyen çiftçiler mağduriyetlerini giderecek kalıcı çözümleri istediler.”