Tarım yaptıkları arazinin Cumhurbaşkanı kararıyla kamulaştırılmasına tepki gösteren çiftçiler Ak Parti Mezitli ilçe binasına yürüdü. 70 yıldır alanda tarım yaptığını belirten çiftçiler değişikliğin rant için yapıldığına dikkat çekti.
Mersin Mezitli’de binlerce narenciye ağacının bulunduğu arazinin sanayi sitesi yapımı için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile acil kamulaştırılmasına yurttaşlar tepki gösterdi. Arazide narenciye bahçesi bulunan yurttaşlar Ak Parti Mezitli ilçe binasına yürüyerek, “Bu alanın ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz” dediler.

Mersin’in Mezitli İlçesine bağlı Davultepe Mahallesi’nde kurulacak olan Küçük Sanayi Sitesi için belirlenen alana tepkiler sürüyor. Mezitli’de Çevre Düzeni Planı’na işaretlenen sanayi sitesi 360 dönümlük narenciye bahçelerinin bulunduğu alana kurulmak isteniyor. Bu alanın 7 Ocak’ta yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile acil kamulaştırılması kararı alındı. Karara tepki için Davultepe Mahallesi’nde bir araya gelen bahçe sahipleri, “Buraya sanayi istemiyoruz” sloganı atarak, “Köylü milletin efendisidir sözü nerede kaldı?”, “Biz de insanız biraz vicdan” ve “Rant olunca vatandaş unutuldu” pankartlarını taşıdı.

Arazide 60 bin civarında narenciye ağacının olduğunu belirten yurttaşlar, söz konusu bölgede rant amacıyla değişiklik yapıldığını söyledi. Denize bin 200 metre, anayola 800 metre mesafede olan yerin sanayi sitesi olarak yapılandırılmasının çiftçileri hedef aldığını kaydeden yurttaşlar, tarım arazisinin çorak olarak tanımlandırıldığını kaydetti. Kararın bozulması için yetkililere seslenen yurttaşlar, “1950’den beri burada tarım yapıyoruz. 20 yıllık binlerce ağaç var. Alınan bu karardan bir an önce vazgeçilmesi gerekiyor” dediler.

Kurulacak olan sanayi sitesinin kooperatif başkanı, MHP’li Meclis Üyesi Bünyamin Önel, itiraz eden kişilerin orada işgalci olduklarını belirterek, “Bölgede kullandıkları alan 2 ile 3 dönüm, en fazla 5 dönüm. Buna rağmen 15 dönüm büyük alanda devletin arazilerini işgal ediyorlar” savunmasını yaptı.