Çiğ süt üreticisinin gözü kulağı Ulusal Süt Konseyinden çıkacak yeni çiğ süt referans fiyatında.

8 Aralık 2021 tarihinde USK tarafından belirlenen 4,70 çiğ süt fiyatı yeme gelen zamlar karşılığında eridi gitti. 19 proteinli yemin çuval fiyatı bugün 300 TL’den satılıyor. Yani 1 kilo yemin bugün ki fiyatı 6 TL. 6 TLyide 1/3 parametre ile çarptığımız zaman çiğ sütün referans fiyatının bugün ki koşullarda 7,80 kuruş olması gerekiyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Konya temaslarında çiğ süt referans fiyatına yönelik pazartesi yani (14.03.2022 ) bugün üreticiyi sevindirecek bir açıklama yapması bekleniyor.  Gözler bugün Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin açıklayacağı, çiğ süt referans fiyatında.

Edilen bilgiye göre çiğ süt referans fiyatında üreticiyi memnun edecek bir fiyat öngörülür ise bu açıklamayı kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın yapması bekleniyor.

Diğer taraftan Tarım ve Orman Bakanlığı çiğ süt desteğini 20 kuruş olarak öderken,  çiğ süt desteğine  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verilecek ek bir destekle çiğ süt desteğinin de 1 TL olması beklentiler arasında.