Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, e-Devlet'te tarımla ilgili yapılan yeni düzenlemeyi açıkladı.  "1 Ekim'den itibaren çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) girişlerini e-Devlet'ten yapabilecek" diyen Bakan Kirişci Gelir korumalı Sigorta Poliçesi hakkında da bilgi verdi.

TMO Kabuklu Fındık Satışlarına Başlıyor! TMO Kabuklu Fındık Satışlarına Başlıyor!

1 Ekim'den itibaren çiftçilerin, ÇKS girişlerini e-Devlet'ten yapabileceklerini de açıklayan Bakan Kirişci,  " ÇKS’nin e-Devlet üzerinden yapılması nasıl bir adım ise aynı şekilde bizim atacağımız adım da üreticimizi sıkıntıya sokmayacak. 2023 yılından itibaren de ‘Gelir Korumalı Sigorta Poliçesi’ni hayata geçireceğiz. 2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023 Mart’ına bırakmayacağız. Geriye çekeceğiz. Ziraat Bankası kartına yükleyeceğiz. Buraya yüklemiş olduğumuz mazot ve gübre desteklerini ayni olarak yükleyip nakit olarak kullanmasına izin vermeyeceğiz. 100 bin TL olan Ziraat Bankası kredisini 200 bin TL’ye çıkartacağız" dedi.

ÇKS Belgesi Nereden Alınır?

Çiftçilik konusunda devlet tarafından verilen teşvik ve hibeleri değerlendirmek için, öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi belgesine sahip olmak gerekmektedir. Kısaca ÇKS olarak da ifade edilen bu önemli belge, tüm çiftçiler için ortak şekilde sağlanmaktadır. Tabii bu konuda birçok Çiftçi ÇKS belgesine nasıl alacağını yönelik bilgi almaya çalışıyor. Bu konuda aşama olarak sırasıyla işlemleri gerçekleştirmek suretiyle kolayca belgeyi temin etmek mümkün.

- Öncelikle e-devlet üzerinden giriş yapmak gerekir.

- Daha sonra buradan gerekli başvuru formu doldurulmalıdır.

- Ardından bu form doldurularak alınabilir.

- Kayıt formu üzerinden elde edilmiş belge, Tarım İl Müdürlüğü'ne giderek teslim edilebilir.

Böylece Devlet üzerinden belge kapsamında yasal olarak kayıtlı olan tüm çiftçiler, farklı zamanlarda verilen destekten faydalanma imkanı yakalar. Özellikle birçok farklı teşvik ve hibe ile beraber aynı zamanda düşük faizli kredi imkanı için büyük bir öneme sahiptir.