(DSİ) Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden Ankara’daki barajlarla ilgili  doluluk oranlarına ilişkin açıklama DSİ den yapılan açıklamada Ankara’da şuan itibari ile barajlarda su sıkıntısı bulunmamaktadır denildi.
DSİ tarafından Ankara barajları ile ilgili şunlar kaydedildi.
“Kurumumuz tarafından anlık izlemesi yapılan 381 adet depolamalı tesisimizde aktif doluluk oranı %37,7’dir.
Söz konusu barajların içme suyu maksatlı olanları % 48, sulama maksatlı olanları % 40 ve enerji maksatlı olanları ise ortalama %37,8 aktif doluluğa sahiptir.
 
Ankara barajlarında şu an itibari ile doluluk oranı % 10,5 mertebesindedir.  
 
Ankara’ya içme suyu temin eden barajlarımızın depolama kapasitesi son derece büyük olduğundan Ankara’nın su yeterlilik durumunu yalnızca doluluk oranları üzerinden değerlendirmek doğru olmayacaktır. Zira 1 milyar 500 milyon m3 depolama hacmine sahip Ankara barajlarında şu an itibariyle 147 Milyon m3 su bulunmaktadır. Ankara’da günlük 1,2 milyon m3 su kullanılmakta olup hiç yağış olmaması durumunda bile barajlarda şehrin 4 aylık ihtiyacını karşılayacak su bulunmaktadır. Mayıs ayı ile birlikte kar erimelerinin de başlaması ile beraber barajlarımıza su girişlerinin de hızlanması ve doluluk ile alakalı bir sıkıntı yaşanması beklenmemektedir."