Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili açıklamada bulundu.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:” Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen dörtlü görüşmeler neticesinde, Türkiye, Birleşmiş Milletler, Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında alınan karar doğrultusunda, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması 19 Kasım 2022 tarihinden itibaren 120 gün süreyle uzatılmıştır" dedi.

Devamında: "Geride bıraktığımız 4 aylık dönemde 500’e yakın gemi ile 11 milyon tondan fazla tahıl ve gıda maddesinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ile bu anlaşmanın dünyanın gıda temini ve güvenliği için ne denli önemli ve faydalı olduğu açıkça görülmüştür. Anlaşmanın uzatılması iradesini ortaya koyan Birleşmiş Milletler’e, Genel Sekreter Sayın Guterres’e, Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin’e ve Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenski’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini söyledi.

Kuraklık Çölleştirdi! Baraj Kurudu Yüzlerce Balık Öldü! Kuraklık Çölleştirdi! Baraj Kurudu Yüzlerce Balık Öldü!

Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından şu sözleri kullandı:” Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması 120 gün daha uzatıldı. Böylece gıda arz güvenliği sorunu, bir kez daha aşıldı. Her platformda “dünya beşten büyüktür” diyerek mazlum milletlerin hukukunu korumaya devam edeceğiz.” dedi.