Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa  AK Parti Genişletilmiş İl Danışması Meclisi Toplantısı'nda açıklama yaptı. Başkan Erdoğan,  pamuk ve ayçiçeğinde destekleme tutarlarında üreticileri sevindiren haberi verdi.

Şanlıurfa  AK Parti Genişletilmiş İl Danışması Meclisi Toplantısı Konuşmasında; “Biz yapamayacağımız işlerin sözünü vermeyiz. Biz bir proje açıkladığında peşine düşer, yatırıma dönüşünceye kadar peşinden ayrılmayız.” diyen Cumhurbaşkanı  Erdoğan pamuk ve ayçiçeği destekleme tutarlarını açıkladı.

Jandarma Genel Komutanı Her Türlü Suç Örgütleri İle Mücadeleye Devam Ediyor! Jandarma Genel Komutanı Her Türlü Suç Örgütleri İle Mücadeleye Devam Ediyor!

Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün bir müjde de pamuk ve ayçiçeği üreticilerimize verelim. Pamuk üreticilerinin mazot ve gübre desteğini dekarda 76 liradan yüzde 257 ratışla 271 liraya çıkarıyoruz. Küresel fiyatlardaki gelişmeleri dikkate alarak pamuk üreticisine fark ödemesi desteğini 1,10 liradan 1,60 liraya yükseltiyoruz. Böylece toplam destekleme tutarı kilo başına 2,14 liraya ulaşıyor. Yağlı ayçiçekte mazot ve gübre desteği dekar başına 37 liradan 109 liraya, fark ödemesini de kiloda 50 kuruştan 70 kuruşa yükseltiyoruz. Ayçiçekteki toplam destek kiloda 1 lira 11 kuruş buluyor. Bu yıl 2 milyon 750 bin ton kütlü pamuk ve 550 bin ton ayçiçeği üretimiyle tüm zamanların rekorunun kırılmasını bekliyoruz.