Hakkâri’de Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında 47 aileye, 987 küçükbaş hayvan dağıtıldı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yeni bir projeyle hayvancılığı geliştirmeyi amaçlıyor. Hakkâri’de Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında aileye, 987 küçükbaş hayvan dağıtıldı.

Hakkâri Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü yeni bir proje ile hayvancılığı geliştirmeyi ve arttırmayı planlıyor. Hakkâri kent merkezine 30 kilometre kadar uzakta olan köylere küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. Ailelere hem işsizlik problemini çözmek hem de ekonomiye katkı sağlamak için küçükbaş hayvanlar verildi.

Valilik bu proje hakkında Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte çalıştığını ve hem hayvancılık hem de tarım ile ilgili yeni projeler geliştireceklerini belirtti. Valilik şu açıklamalarda da bulundu: "Bizim bu yıl İl Özel İdaresi'nden ayırdığımız destekleme payı 1,5 milyonu geçti. Merkezde küçükbaş hayvan, Şemdinli, Derecikte arıcılık, Yüksekova'da mandacılık ve aspir bitkisini destekliyoruz. Yüksekova'da ekilebilir aspir alanı da 15 bin dekara çıktı. Yine Çukurca'da seracılık ile tahin üretimi konusunda desteklerimiz var. Amacımız, Hakkâri’de insanımızın bütçesine katkı sunarken, işsizliği bitirip, hayvancılığı de eski günlerine kavuşturmak istiyoruz. Turizm konusunda da Hakkâri’nin yüksek bir potansiyeli var. Dağları, kayak merkezini, gölleri turizme açmak istiyoruz. Hakkâri’ye ekonomik bir hareketlilik getirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız almış oldukları hayvanlar için de 2 yıla kadar ödeme yapmayacaklar, 2 yılın ardından ise faizsiz üç eşit taksitle ödemelerini yapacaklar. Tabi yine başka bir amacımız da önek işletmeler oluşturmak. İnşallah amacımıza ve hedeflerimize ulaşırız. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun." Hakkâri merkezine 30 km uzaklıkta olan köylerde 27 aileye 540 koyun, 27 koç verildi. 20 aileye 400 keçi ve 20 tane de erkek keçi verildi. Vali’ye yaptığı bu projeden dolayı keçi tiftiğinden yapılmış üzerinde ismi yazılı bir kilim verildi.