Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliğinin düzenlediği "Yükselen Değer Kooperatifçilik " temalı ve yılsonu istişare toplantısı Antalya'da başladı.

 8- 11 Aralık tarihleri arasında 4 gün sürecek olan toplantıda bir açılış konuşması yapan HAYKOOP Genel Başkanı Ahmet Ertürk,  Sektörümüzün içinde bulunduğu durumu hepimiz yakından biliyoruz. Sorunlar yavaş yavaş çözülüyor.  Sektörde yaşanan iniş ve çıkışlar her konuyu önemli bir hale getirdi. Bu yüzden Hem Tarsim sigortaları hemde diğer sigortalar önemli hale geldi. Bu yüzden hayvan sigortalarında hassasiyetle davranılması gerektiğine vurgu yaptı.

Zincir marketler konusuna değinen Başkan Ertürk üretim ve konusunda Kooperatifler olarak daha azimli ve gayretli olursak kaliteli ürünler üreterek nihai tüketiciye hem kaliteli hemde uygun fiyata ürünler üretebiliriz. Türkiye de Hayvancılık kooperatifi olarak sadece biz varız. Bu yüzden bize çok görevler düşmektedir.   Bu görevleri en iyi şekilde yerine getirmemiz gerek. Eli öpülesi siz üreticilerimizin yılmadan üreten vefakâr ve cefakâr üreticilerimiz hizmetin en güzeline layıktır” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Teşkilatlanma Daire başkanı Fatih Kara ise yeni kanuna göre mevzuat hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Kara yeni çıkacak kanunda Kooperatifleri 7 kişi ile değil 21 kişi ile kurulması hususunda çalışmaları yürüyoruz. Sebebine gelince kooperatifçilik yada Kooperatifleri aile sistemi ya da aile koopetifinden kurtarmaktır.” dedi.

Öte yandan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Teşkilatlanma Daire başkanı Fatih Kara: “ Bundan sonraki süreçte çalışan kooperatif ile tabela kooperatiflerinin birbirinden ayıracayız.” dedi.

Milli Parklar ve Tabiat Parkları Bayramda Ziyaretçilerini Bekliyor! Milli Parklar ve Tabiat Parkları Bayramda Ziyaretçilerini Bekliyor!

HAYKOOP’un ev sahipliğinde düzenlenen, yoğun katılımın olduğu “Yükselen Değer Kooperatifçilik” temalı program Pazar gününe kadar Antalya’da devam edecek.