Genetik Islah yöntemlerinden, Suni Tohumlama ile olan  üçüz buzağılar doğdu. 

Erzincan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin Erzincan’ın tüm ilçe ve köylerinde uyguladığı ve Genetik Islah yöntemlerinden olan Suni Tohumlama hizmetinden doğan  üçüz buzağılar dünyaya geldi.

Milli Parklar Ve Tabiat Parklarını Bayramda 3 Milyona Yakın Kişi Ziyaret Etti! Milli Parklar Ve Tabiat Parklarını Bayramda 3 Milyona Yakın Kişi Ziyaret Etti!

  Suni Tohumlama ile Holstein cinsi  inek üçüz doğurdu. Suni Tohumlamasını gerçekleştiren, Erzincan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Veteriner Hekimi Mesut ÖZDEMİR konuyla ilgili şu açıklamaları kaydetti: ”Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimizde ben ve ekibimle yürüttüğümüz suni tohumlama hizmetimizden aldığımız başarılı sonuçlar bizleri mutlu etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl suni tohumlamasını yaptığım Holstein cinsi ineğin üçüz doğurduğu haberini alınca mutlu oldum. Bizler çiftçiler için onların her ihtiyacında yanlarında olmaya çaba gösterdik. Birlik olarak sarfettiğimiz emeğin karşılığınıda böyle güzel olaylarla almış oluyoruz. Buzağı Küpeleme, Tırnak Bakımı, Ultrasonla Gebelik Muayenesi, Süt Tohumlama Hizmetimizde olduğu gibi tecrübeli ve başarılı personellerimizle suni tohumlama hizmetimizde sorunsuz tüm Erzincan’a sunuyoruz. Hayvancılığın geldiği son noktada böyle güzel olaylar bizleri azda da olsa  umutlu kılıyor.Bizler üretmek gerektiğinin farkındayız bu yüzdende elimizden geldiğince birlik olarak çiftçimizi dün olduğu gibi bugünde yanlarındayız,onlar yeter ki üretmeye devam etsinler.Bu üçüz doğan buzağıların çiftlik sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.