Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, hayvan sağlığının doğrudan insan sağlığını etkilediği belirtilerek, “Sağlıklı İnsan İçin Sağlıklı Hayvan” yaklaşımına dikkat çekildi.
Bakanlık tarafından Antalya’da düzenlenen Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı Değerlendirme Toplantısı, bugün sona erecek.

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Rehberlik ve Teftiş Başkan Yardımcısı M. Zeki Özbay, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veli Gülyaz, Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Bayram Sertkaya, Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanı Engin Derya Tayfun, Risk Değerlendirme Daire Başkanı Şenay Eken, Hayvancılık Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Emre Gürçay, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığından Daire Başkanı Ramazan Ata, 81 İl Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri/Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürleri ile Enstitü Müdürleri, veteriner hekimler, TİGEM işletmelerinden ilgili personel katıldı.



“Sağlıklı İnsan İçin Sağlık Hayvan” yaklaşımı
Açılışta konuşan Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veli Gülyaz, hayvan sağlığının doğrudan insan sağlığını etkilediği ve hayvansal ürünlerin insan beslenmesindeki tartışılmaz gereksiniminin unutulmaması gerektiğini söyledi.
“Sağlıklı İnsan İçin Sağlıklı Hayvan” yaklaşımında, hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenirliği ve halk sağlığı konularında veteriner hekimlerin önemli sorumluluklarının bulunduğunu dile getiren Gülyaz, hayvan sağlığından ve veteriner hizmetlerinden sorumlu olan Genel Müdürlükçe yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

“Hayvan hareketlerinin kontrolü önemli”
Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Bayram Sertkaya’nın hayvan hastalıkları konusunda yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi vermesinin ardından Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, bir konuşma yaptı.
Hayvan hastalıkları ile mücadelede hayvan hareketlerinin ve hayvan pazarlarının kontrolünün büyük önem arz ettiğini, hayvan hastalıkları ile mücadele konusunda yapılan çalışmaları başarılı bulduğunu belirten Tunç, 3. Tarım Şurası Sonuç Bildirgesinde önerilen havza bazlı yönetim modelinin önemini vurguladı.