Süleyman Demirel Üniversitesi Uzaktan Algılama Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personeline tarımsal faaliyetlerde Drone kullanımına yönelik İHA-1 Pilotluk Eğitimi düzenlendi.
İl Müdürlüğü Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimi Uzaktan Algılama Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Erhan Şener verdi. BAKA tarafından desteklenen Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan “İnsansız Hava Aracı Kullanım Eğitimi İle Personelin Teknik Kapasitesinin Arttırılması” projesi kapsamında verilen eğitim ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yetkisinde olan ürün ve havza bazlı tarımsal desteklemeler, doğal afetler ve hasar tespit çalışmaları, mera ıslah ve amenajman çalışmaları ve su ürünleri denetimlerinin daha sağlıklı yapılarak tarımsal ve hayvansal üretim yapan işletmelerde hizmet kalitesinin arttırılması amaçlandı.
Teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı Drone uçuşlarının da yer aldığı eğitim programında, SHGM SHT-İHA3/EK3 eğitimleri ile birlikte İnsansız Hava Araçlarının tarımda kullanım olanakları, multispectral kamera entegre edilen İnsansız Hava Araçları ile bitki sağlığının takip edilmesi ve ziraai ilaçlama amaçlı İnsansız Hava Araçlarının hassas tarım uygulamalarındaki kullanım imkanları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Eğitimleri başarı ile tamamlayan Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev yapan 15 personele İHA-1 Pilotluk Lisansları takdim edildi.