Nevşehir’deki hayvancılığın gelişmesi için Nevşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği önemli bir proje hazırladı.
Proje hakkında açıklamada bulunan Nevşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dönmez, birliğin amacının Nevşehir’de hayvan ıslahını geliştirmek olduğunu söyledi.

“Ülke hayvancılığı için ıslah çalışmasının hastalıkları önlemek süt ve et üretimini artırmak gibi birçok faydasını sayabiliriz. İl genelinde hayvancılıkta suni tohumlama ve ıslahı yaygınlaştırmak amacı ile Nevşehir hayvancılığına çığır açacak yeni bir projenin içerisinde olduğumuzu yetiştiricilerimize bildirmek isteriz.” dedi. Ziraat Bankası ile ortak proje Yetiştiricilerden yüksek fiyatla düve alıp daha uygun fiyata gebe düve satacaklarını vurgulayan Dönmez, şöyle konuştu:

“Birlik olarak Ziraat Bankası ile beraber yetiştiricilerimizden 6-13 ay arası boğa altı düve satın alma işlemlerini başlattık. 01.02.2021 tarihi itibari ile sahaya inen ekiplerimiz hummalı bir çalışma ile yetiştiricilerimizden piyasa fiyatlarının üzerinde bedelle boğa altı düvelerini satın alıp düve yetiştirme çiftliğimizde bakım besleme ve tohumlama işlemlerinin ardından yine yetiştiricilerimize uygun fiyat ve ödeme koşulları ile gebe düve satışlarına başlamayı hedefliyoruz.”dedi.