​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan okul sütü ihalesi onaylandı.
Öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla 2012 yılında başlatılan Okul Sütü Programı kapsamında, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde, yaklaşık 32 bin bağımsız anaokulu, anasınıfı ve ilkokulda 6 milyon öğrenciye, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere hafta üç gün, 200 ml sade, yağlı UHT içme sütü dağıtılacak. Eğitim-öğretim dönemi sonuna kadar toplam 254 milyon 368 bin 800 kutu süt dağıtımı gerçekleştirilecek.
Hayvancılık Genel Müdürlüğünün açıklamasında, dağıtılacak okul sütlerinin temini amacıyla 14 Aralık 2017 tarihinde yapılan ihalede;  1. Kısım ( Ege-Doğu Anadolu bölgesi illeri) için Yörükoğlu Süt Ve Süt Ür. A.Ş. , 2. Kısım ( İç Anadolu-Güneydoğu Anadolu bölgesi illeri) için Pınar-Dimes İş ortaklığı, 3. Kısım (Marmara-Karadeniz bölgesi illeri) için Pınar-Dimes İş Ortaklığı, 4. Kısım (Akdeniz bölgesi illeri) için Güney Süt San. Gıda. A.Ş. firmalarının en düşük teklifi verdikleri bildirildi.
Açıklamada, “İhale kararı, İhale Yetkilisince onaylanmış olup, yasal itiraz sürelerinin tamamlanmasına müteakip ilgili firmalarla sözleşme imzalanacaktır” denildi.