TÜKETBİR Genel Başkanı Bülent Tunç “sıfır vergili ithalat Türkiye için çok zararlı olur”. Dedi. Başkan Tunç Anadolu İzlenimleri Dergisine yaptığı açıklamada Kırmızı ete yönelik hem sorunları hem de merkez birliği uhdesinde yapacakları embriyo projesini değerlendirdi.
 
Ramazan Ayının İlk Haftası Et Fiyatı Düşer
 
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç Kırmızı ete yönelik önemli açıklamalarda bulunurken TUNÇ:  “Talep artışına bağlı olarak fiyatlar artıyor. Şuna eminim ki ramazan ayının ilk haftası et fiyatları düşer. Türkiye’ye kasaplık hayvan gelmesi cinayettir. Sayın cumhurbaşkanı milli tarım projesini açıkladı. Buna uygun hareket edilmesi gerekir. Kısa zaman içinde yem fiyatları yüzde 25, yem katkı maddesi üç katına çıktı.
 
Ete İhtiyacı Olan TÜKETBİR’le Bağlantıya Geçebilir
 
“Ete ihtiyacı olduğunu söyleyen herkes bizimle irtibata geçebilir. Ne kadar istiyorlarsa o kadar hayvan vermeye hazırız. İnsanlar sattıklarının yerine koyamıyorlar. İnsanların para kazanması lazım. Yeterli besi hayvanı bulunmadığı için insanlar elindekini satmak istemiyorlardı.
İthalat çözüm olmuyor. İthalat sektörün önünü tıkıyor. Birkaç yıl önce ithalat yapıldığında 18 lira olan etin fiyatı 12 liraya düşmüştü. Ancak ne kasapta ne marketlerde raf fiyatı bir TL bile düşmedi. Yani üreticinin ucuza satması tüketicinin de ucuz alacağı anlamına gelmiyor.
Kimse para kazanmadığı işi yapmaz. O zaman döneri, sucuğu da dışarıdan getirelim her şey ucuzlasın. İthalat niye sürekli gündeme geliyor. ” dedi.
 
Beefmaster  ( Etçi Sığır ırkı)  projesi
 
Egevet, TAGEM, Sütaş, HAYGEM, Üniversiteler ve kırmızı et birliği olarak ortaklaşa, beefmaster projesi gerçekleştiriyoruz. Bu Türkiye için çok önemli bir proje. Daha düşük masrafla daha yüksek ürün elde ediliyor. 3 yılda 20.000 bin anaç gelecek. Yatırım tutarı 20 milyon civarını buluyor. Öncelikli olarak 50 gebe hayvan gelecek ve 500 doz embriyo getirilecek. Bu gebe hayvanlar Sütaş’ın çiftliklerinde uygulamaya açılacak. Dedi.