Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin hem süt fiyatlarını hem de süt fiyatları ile ilgili bazı kişiler tarafından basın yayın organları ve sosyal medya aracılığı ile “ Ulusal Süt Konseyinin toplandığını ve çiğ süt referans fiyatının belirlendiği tarzında asılsız yazılar ve haberlerle ilgili Anadolu İzlenimlerine açıklamada bulundu.

 
Genel Başkan Keskin açıklamasında “31 Ocak 2018 tarih ve 30318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Çiğ Sütün Sözleşmeli Usulde Alım Satımına İlişkin Yönetmelikte geçtiğimiz günlerde yapılan değişikliğe göre;  çiğ süt tavsiye fiyatı ilan edilmeden önce Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesinin görüşünün alınması, ilgili yasal mevzuat kapsamında Ulusal Süt Konseyinin görevleri arasındadır.  Ulusal Süt Konseyi çatısı altında Sektör temsilcilerimizin ( T.C.  Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu, Üretici ve Yetiştirici Örgütleri, Süt Sanayicileri ve Üniversitelerin temsilcilerinden oluşan Konsey Sektör Toplantısı) bir araya gelerek ve gerekli istatistik raporlar ve fiyat analizleri yapılarak ve komitenin görüşleri dikkate alınarak sektör paydaşlarıyla birlikte süt referans fiyat belirleme toplantısı yapılacaktır.” dedi.
 
“ Tüm tarafların olmadığı yerde olmayız”
 
Başkan Tevfik Keskin ayrıca “Ulusal Süt Konseyinde üretici örgütlerinin temsilcisi olarak süt fiyatlarının belirlendiği yönündeki bu haberlerin asılsız olduğunu belirtir, tüm tarafların bir arada olmadığı bir görüşmenin içerisinde asla olmayacağımızı belirtmek isteriz.” dedi.  
 
“Süt İfadesi Nerdeyse Biz Ordayız”
 
Süt birliklerimiz ve Merkez Birliğimiz bugün SÜT” ifadesi neredeyse orda olmaya gayret göstermektedir. Merkez Birliğimizin ve üye birliklerimizin Ulusal Süt Konseyi üyeliği ve konsey yönetiminde de yer alıyor olmamız bunun bir göstergesidir. Merkez Birliği olarak üreticilerimizin fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve sürdürülebilir hayvancılık yapabilmesi adına her platformda gerekli çalışmalarımızı yapıyor, sorunlar ve çözüm noktasında gerekli görüşmeleri yapıyoruz.
 
“USK Toplantısı Bu Ay İçerisinde Gerçekleşecek”
 
“Üreticilerimizin beklediği çiğ süt referans fiyatının belirleneceği Ulusal Süt Konseyi sektör toplantısının haziran ayı içerisinde yapılması gecikmiş olup bu ay içerisinde toplanması beklenilmektedir.” Dedi.
 
Genel Başkan Tevfik Keskin ayrıca Anadolu İzlenimlerine yaptığı yazılı açıklamada “ Eli nasırlı üreticimiz süt üretebilmenin ötesinde işletmesinin sürdürebilirliği konusunda çok sıkıntılar çekmektedir.  Yemin çuvalı 70 TL geçti. Sivil toplum örgütleri olarak üreticimiz için var gücümüz ile çalışmaktayız. Üretici varsa bizler varız. Birlikler üreticiler için vardır. Bizlerde üreticilerimizden aldığımız güçle diğer hayvancılık sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek üreticilerimize daha nasıl iyi nasıl hizmet edebilmenin ötesinde sağlıklı ve ekonomik üretim yapabilmeleri için güç birliği yapıyoruz. Unutulmamalıdır ki örgütsüz bir üretim modeli dünyanın hiç bir yerinde başarılı olmamıştır. Üyesi bulunduğum gerek Ulusal Süt konseyinde gerek Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile görüşmeler içerisindeyiz. Üreticilerimizin sıkıntılarını dile getirdik.  İnşallah önümüzdeki günlerde hem sütün referans fiyatında bir iyileştirme olacak. Hem de üreticimizin en büyük girdisi olan yem fiyatları ile ilgili ivedilikli bir çözüm bulunmuş olacak. Ayrıca süt referans fiyatının belirlenmesinde birlikte hareket ederek üreticiler adına hizmet veren ve mücadele eden Merkez Birliği başkanlarına ve merkez birliklerine bağlı olan başkanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.