(SÜTBİR) Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik KESKİN Anadolu İzlenimleri ’ne çok önemli açıklamada bulundu. Başkan Keskin; Eli nasırlı üreticimizin kanayan yarası olan soğutulmuş çiğ süt fiyatında sona gelindiğini söyledi.

Başkan Keskin; Anadolu İzlenimlerine şunları kaydetti.

“Uzun zamandır gerek üreticimizin gerekse bizim kanayan yaramız olan soğutulmuş çiğ süt fiyatlarına çözüm arayışı içerisinde olduk. Bu konuda Gerek Hazine ve Maliye Bakanlığımız gerekse Tarım ve Orman Bakanlığımız ile sürekli dirsek teması içeresinde olduk.  Geldiğimiz bu süreçte Çiğ Süt fiyatının belirlenme hususunda güzel ve hayırlı haberler vereceğiz.

Soğutulmuş 1 litre Çiğ Süt fiyatının belirlenmesi hususunda üreticilerimizden ve bizlerden emeklerini esirgemeyen Gıda Komitesinin başında olan Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak beye, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli beye her fırsatta üreticilerin yanında olmasından dolayı teşekkür ediyorum. ”dedi.

“Bakan Pakdemirli Her Zaman Üreticinin Yanında”

SÜTBİR Başkanı Keskin Şöyle devam etti.
 
“Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli her zaman üretenin ve alın teri dökenin yanında olmuştur. Süt üreticimizin sorunları ile her zaman yakından ilgilenmiş, üreticilerimizin sorunlarını da yakından bilmektedir. Dün olduğu gibi bugünde üreticinin sorunlarını çözeceğinden hiç şüphemiz kuşkumuz yoktur.

Süt Üreticimize buradan sizin aracılığınız ile şunu söylemek istiyorum. Büyük deniz ve dalgaları açtık. En kısa sürede kanayan yaramız olan sizin dertleriniz ile dertlendiğimiz soğutulmuş çiğ Süt fiyatında sona geldiğimizi belirtmek isterim. Özelikle sosyal medyada yapılan spekülatif oluşum ve yazımlara itibar edilmemesini rica ediyorum. İnşallah kısa sürede hepimiz ferah içerisinde üretmeye devam edeceğiz”. Dedi.