Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin bitmeyen süt konusu hakkında iddialara yanıt verdi. “Kaos ortamı yaratan bu kişiler dürüst olmamakla birlikte niyetleri farklı ve gerçekten art niyetlidir.” Diyen Başkan Kesin açıklamasında şunları kaydetti:

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Konsey tarafından çiğ süt tavsiye fiyatı revize edilmiş ve 15 Ekim’den itibaren üreticinin eline geçecek net fiyat 8,50 TL olarak belirlenmiştir. Bu durum yine süt üretimi yapmayanları rahatsız etti. Amaçları 2016 yılında olduğu gibi üreticiyi savunuyormuş gibi yapan dernek başkanı arkadaşımız ve bir grup sanayici Bakanlık ve Konseyi kullanarak sanayicinin ödemesi gereken masrafları, üreticiye konsey aracılığıyla yüklemişler ve Hayvancılığı bitirme noktasına getirerek yanlış bir sistemin içine sokmuşlardı.

Bugün değerli Bakanımız ve yardımcıları, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gıda Komitesi yetkilileri süt üreticisinin içinde bulunduğu durumu, bizim söylemimizle görmüş tekrar bu masrafları sanayicinin ödemesini sağlamış ve rekabetin önünü açmıştır, yani daha kaliteli sütü daha pahalıya satmanın önü açılmıştır.

Türkşeker Fabrikalarına Sürekli İşçi Alınacak! Türkşeker Fabrikalarına Sürekli İşçi Alınacak!

 Yıllardır yanlış giden sistem düzeltilmiştir, bunu düzeltenlere teşekkür etmek bir erdemliktir yanlışa yanlış diyorsak doğruya doğru demesini bilmeyenler art niyetlidir. Yine yanlış olunca eleştireceğiz.

Bugün dernek ve üretici örgütleri ve bireysel sütü fazla olan üreticilerimizin ihale yapmalarının önü daha fazla açılmış ve İzmir de basında yer alan bir çiftliğimizin sütünü bireysel pazarladığı gibi kendi sütünü pazarlayabilir.  Şahsımı ve Bakanlığı eleştirmekle meşgul olacağınıza gerçekten sütünüzü pazarlamakla uğraşsanız daha faydalı olacaksınız.

Üyelerinizi doğru bilgilendirseniz daha doğru olur biz üç ay önce bunları söyledik kimsenin sesi çıkmıyordu ne zaman Bakanlık ve Konsey doğru karar alıp soğutma ve hizmet bedellerini sütün fiyatından dışarıya çıkardı bir takım, hepsi değil sanayici gurubu ve onun uzantıları üretici olduğunu söyleyenler ve bazı dernek örgüt temsilcileri bir sürü yanlış bilgilendirmelere ve kaos varmış gibi göstermeye çalıştılar. O zamana kadar gıda komitesi ve konseyi en çok eleştiren kamuoyu ile basın vasıtasıyla paylaşan benim neredeydi bu kendini bilmezler neden birden ortaya mantar gibi çıktılar ben Türkiye süt üreticileri merkez birliği başkanı olarak kendi üyelerimden sorumluyum. Süt fiyatı açıklama yetkim yoktur bende dürüst arkadaşlar gibi Bakanlığa sorunları anlatmaktayım ama birilerinin ayağına bastığım için sanki her şeyden ben sorumluymuşum gibi sürekli yanlış ifadelerle algı yaratmaya çalışıyor ve bilgi kirliği oluşturuyorlar. Anlıyorum beni süt sektöründe belirleyici bir otorite olarak görüyorsunuz…

Bugün kaos ortamı yaratan bu kişiler dürüst olmamakla birlikte niyetleri farklı ve gerçekten art niyetlidirler. Yem paritesi ve konseyin maliyet tablosuna değerleri koyup herkes 1 litre çiğ sütün maliyetini bulabilir. Ari işletmelerin maliyeti biraz daha fazla olması normaldir ama işi bilmeyenlerin maliyeti daha fazla olması da normaldir. Ari işletmeler ve çiftlikler kendi masraflarını kendi yaptıkları için ürettikleri sütleri yüksek rakamlara satması da doğru ve normaldir.  Örneğin İzmir'deki sütün konsey tavsiye fiyatından daha yüksek fiyata pazarlandığını söyleyip art niyetli olanlar yanlışa düşmüştür, bahsettikleri işletmeler ari işletmelerdir yağ ve protein oranları yüksek ve tonajı fazla olan bu işletmelerin sütleri bence ucuza bile gitmiştir. Onun için her üründe olduğu gibi sütte de kaliteye ve miktara göre fiyatlandırma yoluna gidilmektedir. Sayın Bakanımız Vahit KİRİŞCİ ve Yardımcıları, Maliye Bakanlığı Gıda Komitesi yetkilileri ve Konsey bunun önünü açmıştır. Bu durumları ve neden sonuç ilişkisini anlamak istemeyen ve sektöre zarar veren kişiler yine anlamayacaklardır.  Ben kendi üyelerimden sorumluyum ve onların oyu ile seçilen bir genel başkan olarak, bazı kişilere karşı sorumluluğum olmamasına rağmen ve sosyal medya klavye kahramanlarının doğruyu görebilmeleri açısından, bir erdemlilik göstererek bu bilgilendirmeyi yapmak istedim. 

Bekara hanım boşamak kolaydır sizlere tavsiyem seçimlere girin aday olun biraz bu işleri öğrenin sorumlu insan nasıl oluyor görün ondan sonra konuşmanın doğru olduğunu düşünüyorum tüm dürüst namuslu şerefli vatanını seven arkadaşlarıma üreticilerime teşekkür ediyorum. haksız yere şahsımı ve Birlik Başkanlarımı hedef  olarak gösterenleri esefle kınıyor, kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.