Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret Açıklaması! Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret Açıklaması!

Tahıl koridoru anlaşmasının ardından, tahılın Ukrayna limanlarından çıkışı ile ilgili tarih netleşiyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcüsü, Ukrayna’dan tahıl yüklü ilk gemilerin birkaç gün içinde yola çıkmasının beklendiğini açıkladı.

BM'nin New York'taki Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, şu açıklamaları yaptı; "Cuma günü varılan anlaşma uyarınca, tahıl, gübre ve gıda yüklü gemilerin güvenli bir şekilde taşınmasını içeren anlaşmanın hedefine ulaşması için ilgili tüm tarafların çalışmasını istiyoruz. Gemilerin yola çıkması için tüm koşulların uygun olduğundan emin olmak istiyoruz. Odessa limanına saldırmanın bu konuda yardımcı olmadığına inanıyoruz. Gemilerin birkaç gün içinde hareket etmesini bekliyoruz. "

Haq sözlerine şöyle devam etti , "Cumartesi gününden bu yana, tahıl anlaşmasını uygulama taahhütlerini teyit eden taraflarla iletişim halindeyiz. Türk hükümeti, anlaşmanın bir parçası olan İstanbul’daki ortak koordinasyon merkezi için fiziki bir alan sağladı. Ortak koordinasyon merkezi, denizcilik endüstrisi ile bağlantı kuracak ve yakında gemiler için ayrıntılı prosedürler yayımlayacak. Genel Sekreter Antonio Guterres bu çerçevede tüm ilgili kişilerle iletişim kurmaya devam ediyor."dedi