Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA, Moğolistan'da işlenmeyen tarım alanlarının kullanılabilmesi ve istihdamın artırılabilmesi için çiftçilere tarım teçhizatları yardımında bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Öndörşireet Kaymakamlığının arzı üzerine TİKA, ilçedeki işlenmeyen tarım alanlarının kullanılması, istihdam sağlanması ve ilçe milletinin sıhhatli tarım mahsulleri harcayabilmesi emeliyle çiftçilere çim biçme, yem hasat, balya, patates dikim ve hasat, çapa, akışkan ve katı gübre, sebze ve buğday ekim cihazları teslim etti.

Tarım teçhizatlarının tesliminde konuşan Öndörşireet Kaymakamı Boldbaatar Tsedenish, "İlçe milletimizin sıhhatli yiyecek harcayabilmesine ve refah seviyesinin yükselmesine büyük desteklediniz. Artık tarım alanımızın hepsini işleyebileceğiz. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk toplumuna ve TİKA’ya en içten teşekkürlerimi sunarım." ifadelerini kullandı.

TİKA, çağdaş zirai teçhizatlar sayesinde başşehir Ulanbator'a takribî 200 km mesafede bulunan Öndörşireet'in yanı gizeme Töv vilayetine bağlı 4 ilçenin de sebze lüzumlarının karşılanmasına ve takribî 273 bin gereksiniminin de temin edilmesine olanak sağladı.

2 bin 100 popülasyonlu Öndörşireet ilçesi 3500 hektar faydalı tarım arazisi ve 3500 hektar çayır alanına sahip fakat zirai donanım eksikliği ve üreticilerin finansal kapasitelerinin eksikliği sebebiyle yalnızca 1000 hektarlık alan zirai yapımda kullanılıyor.

TİKA, Öndörşireet ilçesindeki çiftçilere işlenmeyen tarım alanlarının kullanılabilmesi ve istihdamın artırılabilmesi için tarım teçhizatları desteğinde bulunmadan evvel ulus, sebze lüzumlarını öteki şehirlerden veya başta Çin olmak üzere ithal mahsullerden karşılıyordu.