Toprak Mahsulleri Ofisi, kuru incir üretici fiyatlarındaki istikrarsızlığın giderilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kuru incir alımı ile görevlendirildi. TMO'nun A1 kalite kuru incir alım fiyatı 18,00 TL/Kg olup kalitesine göre kuru incirin fiyatı artabilecek.

TMO, kuru incir alımlarına TARİŞ İncir Birliği ile yaptığı protokol kapsamında 14 Ekim de başlıyor.
TMO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güldal twitter hesabından müjde vererek kuru incir alımı ile ilgili şartları duyurdu.

TMO kuru incir alımları; TARİŞ İncir Birliğine bağlı Germencik ve Nazilli İncir Kooperatiflerinin depolarında yapılacak. TARİŞ, üyesi olmayan üreticilerden de alım yapacak TMO, üretici dışındaki kesimlerden ise (tüccar vb.) alım yapmayacak.

 TMO tarafından ilk kez yapılacak olan kuru incir alımlarının şartları şu şekildedir: “Ürün bedeli ödemeleri ürün tesliminden sonra en geç 10 gün içerisinde TARİŞ tarafından üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır. Rutubet oranı %22'ye kadar olan ürünler satın alınacaktır. Boşaltma ücreti alınmayacaktır. Ürün teslimatları sadece ürün sahipleri tarafından yapılabilecektir. Yalnızca 2019 mahsulü kuru incirler satın alınacaktır.

Pazar günleri hariç, haftanın 6 günü alım yapcak TMO  en az %60 A serisi (iş malı), en fazla %40 B serisi (kürek malı) olan kuru incirlerİ satın alacak.