Türkiye ve ABD arasında Suriye'de Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik yapılan Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin yapılan görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan yardımcısı Mike Pence'in başkanlığında gerçekleştirilen görüşmede mutabakat sağlanarak teröristlerin güvenli bölgeden 5 gün içinde tamamen çekilinceye kadar harekâta ara verildiği açıklandı.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı ve Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Genel Başkanı Nihat Çelik, 270 bin küçükbaş hayvan yetiştiricisi ve 50 bin köy ve mahalle muhtarı adına yaptığı açıklamasında; ‘’ Ülkemizi yıllardır tehdit eden terör gruplarına karşı Fırat’ın doğusunda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı harekâtta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkumandanlığında kahramanlık destanı yazılmış ve tüm dünyaya ordumuzun gücünü ve neler yapabileceğini göstermiştir. Harekât planlandığı gibi başarıyla devam ederken, başta Başkomutanımız, Reisimiz olmak üzere ordumuzun harekâttan geri adım atmayacağı ve hiçbir şekilde teröristlere ve onları destekleyen işbirlikçilerine taviz verilmeyeceği ortaya konulmuştur.  Sayın Cumhurbaşkanımızın bu dik duruşu sonrasında anlaşma zemini arayan ABD ile yapılan mutabakat ile teröristlerin 120 saat içerisinde bölgeden çekilinceye kadar harekâta ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Dolayısıyla Türkiye, masa başında da büyük bir zafere imza atmıştır.
Bu gelişmelerde şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımızın izlediği strateji ve doğru politikalar sonuç vermiş dolayısıyla da başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Devlet büyüklerimiz ve şanlı ordumuzun tüm mensupları göğsümüzü kabartmış ve gururumuz olmuştur. Bu manada Türkiye Cumhuriyetinin birer ferdi olarak Sayın Reisimize ne kadar teşekkür etsek az gelir. Ayrıca vatanımızın müdafaasında bize düşen ne ise Sayın Cumhurbaşkanımızın emrinde olduğumuz bilinmelidir. Sayın Reisimizin, Başkomutanımızın önderliğinde; Merkez Birliğimiz, 80 il Birliğimiz ve 270 bin küçükbaş hayvan yetiştiricimiz ile cennet vatanımız için canımızı ortaya koymaya her zaman hazırız. Ülkemize musallat olan ya da olacak tüm şer güçler karşısında Allah yar ve yardımcımız olsun, ordumuzu muzaffer eylesin.’’ ifadelerine yer verdi.