Üretici kan kaybetmeye devam ediyor… Evet, son zamanlarda sık sık aynı konuyu ele alıyor üreticinin sesi olmaya devam ediyoruz. 

Ancak görünen o ki maalesef üretici her geçen gün kan kaybetmeye üretimden çekilmeye devam ediyor. Tarım ve hayvancılık ülkesi olan ülkemizde et ve süt kontrolden çıktı. Üretici hem yem fiyatlarına hem de yetersiz süt fiyatlarına müdahil olunmasını bekliyor.

Tarım ve Hayvancılık alanında ülkemizde geldiğimiz durum maalesef içler acısı bir hal aldı… Üretici tarafından bu işe devam mı tamam mı gibi sesler yükselmeye devam ediyor.  Emeğinin karşılığını alamayan üretici her şeye rağmen her koşulda vicdanının sesini dinleyerek alın teri ile üretmeye devam ediyor…

Bu üreticinin hem sütte hem de karkasta gelinen duruma karşı çaresizce yardım çığlığı…

Üreticinin Sesini duyan var mı?

Sahadan fiyatları izliyoruz;

1 kg süt yemi fiyat; 3.7 ve 1 litre süt  fiyatı  - 3.2 TL

Dana karkas kesim fiyatı ve maliyeti aynı fiyat; 48-50 TL

Bu üzücü tablo karşısında damızlıklar kesilmesi artarak devam ediyor. Anadolu’da her geçen gün damızlık hayvanlar bir bir kesiliyor.

Böyle giderse hayvancılıkta kriz daha  çok büyüyecek. En az 6-7 yıl, çok derinleşirse belki 10 yıl hayvancılık alanında belimizi doğrultamayacağız.

 Süt ve karkasın üreticiden çıkış fiyatına zam yapmakta çözüm değil; bu sefer de tüketici ezilecek ve tepki daha da büyüyecek...

Üstelik ithalat maliyetleri de ucuz değil artık!

Peki, çözümü mümkün olan bu konuların bu kadar büyütülüp krize dönüşmesine kim ya da kimler neden oluyor?