Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen öncelikli alanlarda doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacı karşılamak üzere, yurt içindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda YÖK Doktora Bursu verilecek. Doktora bursu verilecek alanlar arasında, Sürdürülebilir Tarım, Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji, Hijyen, Sanitasyon ve Gıda Güvenliği ile Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi ile Sağlıklı Beslenme ve Gıda Katkı Maddeleri de bulunuyor.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, 100/2000 YÖK Doktora Bursu 2019-2020 Güz Dönemi için üniversitelerden başvurular alınmaya başlandı.

Doktora Bursu üniversite başvuruları için son tarih 19 Haziran

Program kapsamında, YÖK tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda YÖK Doktora Bursu verilecek.

Devlet Yükseköğretim kurumları, başvurmak istedikleri alanlar için 30 Mayıs 2019 – 19 Haziran 2019 (Saat17:00) tarihleri arasında https://webuyg.yok.gov.tr/doktora adresinden başvuru yapacak.
Yükseköğretim Kurumları ilan edilen öncelikli alanlardan, en fazla 10 alan için en az 3 kontenjan talep edilerek başvuru yapabilecek. Geçmiş dönemlerden kalan hiçbir kontenjan, 2019-2020 eğitim öğretim yılı Güz dönemine aktarılmayacak.

YÖK’ün duyurusunda, bu aşamada sadece Üniversitelerin kontenjan taleplerine yönelik başvurularının alınacağı, öğrencilere yönelik başvuruların ise bu başvuruların sonuçlanması sonrasında kontenjan hak eden üniversitelerce ilan edileceğinin altı çizildi.

100 tematik alan arasında Tarım ve Gıda Biyoteknolojisi de var!

YÖK Doktora Bursu için belirlenen 100 Tematik Alan, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık ile Mimarlık ve Tasarım başlıkları altında sıralandı.
Fen ve Mühendislik Bilimleri başlığı altında doktora bursu verilecek alanlar arasında Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji (Tohum Araştırmaları ve Aşı Teknolojisi dahil), Hijyen, Sanitasyon ve Gıda Güvenliği, İklim Değişikliği, Su Ürünleri ve Balıkçılık Teknolojisi, Sürdürülebilir Ormancılık, Sürdürülebilir Su Kaynakları (Su Tasarruf Teknolojileri ve Arıtma Teknolojileri dahil), Sürdürülebilir Tarım (Yenilikçi ve İyi Tarım Uygulamaları dahil), Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi, Zootekni ve Hayvan Besleme de yer alıyor.
Sağlık başlığı altında ise Çocuk Gelişimi ve Beslenme, Sağlıklı Beslenme ve Gıda Katkı Maddeleri de bulunuyor.