Corona virüs nedeni ile çoğumuz evlere hapsolduk, dışarı çıkmaya, markete giderken endişe içindeyiz. Çoğumuz artık kimi gıdaları evlerimizde yapabiliyoruz. Evde, güvenilir, sağlıklı lezzetli bir ramazan pidesinin nasıl yapılacağının tarifine adım adım bakalım.

Ramazan Pidesi İçin Malzemeler: Hamuru için: 3,5 su bardağı un, 1,5 su bardağı su, 6 gr. yaş maya, 1 silme tatlı kaşığı tuz Tuzu çözdürmek için: 1/3 su bardağı su Altı ve üzeri için: 1 su bardağı yulaf kepeği Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, 1/2 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda),1/2 çay bardağı su,1 yemek kaşığı zeytin yağı.

Süslemek için: 1 yemek kaşığı susam 1 yemek kaşığı çörek otu Yapımı: Derince bir kaba 1,5 su bardağı oda ısısındaki suyu alın ve içine mayayı katıp silikon bir ıspatula ile maya eriyene dek karıştırın. Unu başka bir kaba alın ve ortasını çukurlaştırın. Mayalı suyu unun ortasına ekleyin ve ıspatula ile karıştırarak una yedirin. Yarım su bardağından bir parmak eksik suya tuzu katın karıştırın ve bunu da ekleyip tekrar karıştırın. 10 dakika kadar karıştırın ve hamuru tezgâha alıp, tezgâha vurdurarak yoğurun. Ele oldukça yapışan bir hamur olacak ekstra un eklemeyin. Hamur elinize daha az yapışmaya başlayınca etrafına biraz un serpin ve hamuru ikiye kesip, iki hamur topu yapın. Bu topları üst üste koyup bastırın ve tekrar ikiye bölüp, tekrar iki top yapın. Bu şekilde 3 kere ikiye bölüp üst üste alın ve en sonunda 2 hamur topunu ılık bir yerde üstü örtülü olarak 2 saat mayalanmaya bırakın. Üzeri için gerekli tüm sos malzemeleri bir kapta çırpın. Bir tahtaya yulaf kepeğini serpin ve mayalanma süresinin sonunda, hamur toplarından birisini onun üstüne alıp, ıslattığınız ellerinizle pide şeklinde açın. Bir servis tabağı büyüklüğünde açtığınız hamura yine parmağınızla kenar ve üstüne kare şekiller yapın. Yumurta sarısı, yağ, yoğurt, su karışımını bir fırça ile üstüne sürün ve susamla çörek otu serpin. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine pidenizi kaydırarak alın. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 5 dakika pişirin ve sonra fırın ayarını 200 dereceye indirip, 15 dakika daha kontrolü olarak pişirin. Afiyet olsun!