Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası(ŞEKER-İŞ) ev sahipliği’nde “Gıda’nın Geleceği Ellerimizde” temalı zirve gerçekleşti.

Zirveye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Eski bakanlardan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu,  Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Oğuz Kağan Güldoğan, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu katıldı.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök konuşmasında şunları kaydetti:

Tarım ve gıdanın geleceğine katkı sunulması gerektiğini söyledi.

Hububat Sektöründe 836 Milyon Dolarlık İhracat! Hububat Sektöründe 836 Milyon Dolarlık İhracat!

"Tarlada çalışandan fabrikada üretene ve evde sofrayı kuran her bireyin gıdanın geleceğini, özellikle de güvenilir gıdaya erişimde daha sürdürülebilir politikalar üretme noktasındaki etkisi göz ardı edilmemelidir. Bugün gıda krizinin en somut yaşandığı 55 ülke veya bölgede 5 yaş altı 16 milyon çocuğun durumu gerçekten çok kritik."
 

Türkiye'deki gıda israfına dikkati çeken Gök, sadece Türkiye'nin değil tüm dünya ülkelerinin sürdürülebilir stratejik bir milli gıda politikası oluşturması gerektiğini vurguladı.

İklim krizinin, herkesin ortak suçu olduğunu belirten Başkan  Gök, son 10 yıldır yaşanan iklim değişikliğinin daha yıkıcı olmaya başladığını, bunun da gelecek yıllarda gıda krizini tetikleyecek en önemli faktörlerin başında geldiğini ifade etti.