200 Şubesi Bulunan Dev Kuruyemiş Firması İflas Etti! 200 Şubesi Bulunan Dev Kuruyemiş Firması İflas Etti!

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve muhasip üyesi Erdal Köpüklü İzmir de çiğ süt üreticisine yönelik açıklamalarda bulundu. Yönetim kurulu üyesi Köpüklü çiğ süt üreticisinin daha fazla kazanım elde edebilmesi için İzmir birlik olarak yeni bir proje başlatacaklarını ve bu projede üreticinin süt litre fiyatından 7.50 TL yerine 10 TL gibi bir süt litre fiyatını yapacağını sinyalini verdi. Köpüklü projenin detayları ile ilgili şunları kaydetti.


 

 İzmir bildiğiniz gibi hem turizm hem de tarım kentidir. Hayvancılıkta yaşanan krizlere rağmen İDSYB olarak bugün sahada 11 binden fazla üyeye hizmet veriyoruz.  Amacımız ilk etapta ıslah birliği olmuş olsa da üretici için çiğ süt üretmek ve özellikle onu pazarlamak üreticiyi kalkındırmak.

Bu düşünce ve anlayışla İzmir de üreticimizin refahını yükseltip içinde bulunduğu sıkıntıları bir nebze gidermek adına soğuk sütü tüketiciyle buluşturuyoruz projesinin startını vermiş oluyoruz proje başlığında bilgiler veren damızlık  sığır yetiştiricileri birliği yönetim kurulu üyesi Erdal Köpüklü projenin detayları ile ilgili şunları açıkladı bildiğiniz gibi 11 binden fazla üye varlığı ile önde gelen birliklerinden birisidir. Günlük üyelerimizde 70 tondan soğutulmuş çiğ süt fazla süt toplayarak üreticimizin alın teri ile ürettiği gecesi gündüzü olmadan bayramı cenazesi düğünü olmadan üretim yapan üreticimize çiğ sütteki litre başı fiyatını daha yüksekten satmak için ‘Soğuk sütü tüketici ile buluşturuyoruz!’ projesini İzmirli üreticilerimiz için startını vermiş olduk. Proje kapsamında yaklaşık 320 adet soğutulmuş günlük çiğ süt satan şarküteri ile bağlantıya geçtik bu sayıyı daha da artırarak hem üreticinin sorunun hem de tüketiciyi kaliteli sütü yağ ve protein bakımından sofrasına kazandırmak ilk hedefimizdir.

BU proje ile bir nebze olsun üreticimizin yüzünü gülmesini umut ediyoruz. İdsyb olarak geçmişten ders alarak geleceğe umutla bakıyoruz bundan sonraki süreçte el birliği ve güç birliği yaparak üreticimizin ferahını arttırmak olacaktır.

Bir diğer taraftan ikinci projemiz ise Destek Almayan Buzağı ‘kalmasın projesidir. Bildiğiniz gibi 2016 dan beri üreticimize Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından buzağı desteği ödenmektedir. Buzağılar konusunda gerek ülkemizde gerek İzmir de büyük kayıplar yaşanmaktadır. İzmir genelinde bu kayıpların önüne geçmek için Destek Almayan Buzağı kalmasın projesinin startını veriyoruz.

İzmir DSYB olarak gece gündüz 155 personelimizle sahada ve süt toplama merkezlerimizde üreticimizin hizmetindeyiz. Buzağı destekleri kayıplarının tamamen ortadan kaldırmak için tarım danışmanlığı sistemimizi daha dinamik hale getireceğiz işletmelerimizdeki ineklerimizi sınıflandırıyoruz. Böylece damızlık satışlarında fiyat bakımından avantaj sağlar elde edilecek süt veriminde artış sağlar gelecekte genetik ve ekonomik açıdan fayda sağlayacaktır.