Halk Ekmek, Başkentlilerin severek tükettiği ekmek ve unlu mamullerin üretimini kadınlara emanet ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek fabrikasında kadınların önemi büyüyerek artıyor. Halk Ekmek bünyesinde gıda mühendislerinden, iş sağlığı uzmanına, temizlikten sevkiyata hemen hemen her alanda kadınların emeği bulunuyor.

Son derece kaliteli ve lezzetli ürünleri her gün Başkentlilerle buluşturan Halk Ekmek Fabrikası, kadın emeği ile sağlıklı ortamda ürünleri hazırlayıp satışa sunuyor.  Kadın personelin özveri ve titizlikle çalıştığını ifade eden Halk Ekmek Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu konuya dair şu sözleri kaydetti:

‘’Halk Ekmek’te önceliğimiz hijyenik, sağlık ve kaliteli ürünleri uygun fiyatlara Ankaralılara sunabilmek. Fabrikalarımıza üretimden sevkiyata kadar birçok alanda kadın eli değmesinden memnuniyet duyuyoruz. AR-Ge birimimiz de uzman gıda mühendislerinden oluşuyor. Kadınların üretime kattıkları sadece fabrikamızla sınırlı değil. Kadın kooperatifleri ve Ankaralı üretici birliği ile başlatılan üretim seferberliğinde de bunun sonuçlarını görüyoruz. Başkent Market ve Başkent Büfelerde satılan görsel ürünlerin yaklaşık %80’i kadın kooperatiflerinden alınıyor. Tarımsal Kooperatiflerinde üye ve istihdam edilen 830 kadın bulunuyor,’’dedi.