Pandemi sürecinde otel, lokanta vb. Toplu tüketim yerlerinde yaşanan talep daralması nedeni ile yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda patates ve soğan tüketimi gerilediğinden, Bakanlık, 81 ile sevk edilen patates ve soğanların valilikler aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara bedelsiz olarak dağıtılacağını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı patates ve soğan ile ilgili bir açıklama yaparak ‘çiftçimiz üretimden olumsuz etkilenmemesi için yemeklik patates ve kuru soğan alımlarına TMO ile başladık. ’denildi. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi.

“Tüketimin azalması stokların artmasına ve fiyatların üretici aleyhine düşmesine neden olmuştur. Bu durum karşısında çiftçimizin olumsuz etkilenmemesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan talimatları ile TMO, üreticilerden yemeklik patates ve kuru soğan alımı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 81 İl Valilikleri aracılığıyla dağıtımı ile görevlendirilmiştir. Aynı zamanda Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin patates ve soğan dağıtımına Ramazan ayı öncesi başlanması ile ilgili açıklamaları kamuoyuna yansımıştır” denildi.

81 İlde İhtiyaç Sahiplerine Bedelsiz Dağıtılacak

Toprak Mahsulleri Ofisi, 10 Nisan itibariyle yemeklik patates, bugün itibariyle kuru soğan alımlarına başlamıştır. TMO alımlarında herhangi bir miktar sınırlaması söz konusu değildir. ÇKS’ye kayıtlı üreticilerden, tüketilebilir nitelikteki ürünlerin tamamı alınacaktır. Alımı yapılan patates ve soğanlar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak amacıyla başta büyükşehirlerimiz olmak üzere 81 ilimize sevk edilerek Valiliklerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bedelsiz olarak dağıtılacaktır.”