CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, artan yem fiyatları karşısında süt ineklerini kesime vermek zorunda kalan üreticilerin sorunlarını dinledi. Kırsalda sorunların katladığına dikkat çeken Gürer, böyle giderse ileride gıda sorunu yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Gürer, hayvanlarını satmak zorunda kalan üreticilerin sorunlarını dinledikten sonra yaptığı açıklama, Tarım Bakanı Pakdemirli’ye çağrıda bulunarak, “Ankara’da başından bakıldığında çiftçiyi mutlu görebilirsiniz. Bakana tavsiyemiz; gerçekleri görmek istiyorsa köylere gelsin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kayseri’nin Bünyan ilçesine bağlı Kahveci köyünde süt inekçiliği ve besicilik yapan yetiştiricilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Yem Alamadıkları İçin Hayvanları  Satıyorlar

Ömer Fethi Gürer’e dert yanan yeticiler, başta yem olmak üzere girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle süt ineklerini satmak zorunda kaldıklarını belitti.

Ahırı Boş Kaldı

Daha önce 15 büyük baş hayvan yetiştirdiği ahırının önünde CHP Milletvekili Gürer’e sorunlarını anlatan bir yetiştirici, yem fiyatlarındaki artış nedeniyle tüm hayvanlarını satmak zorunda kaldıklarını ve ahırda şu anda 3 tane kazdan başka bir şey kalmadığını söyledi.

Kefil Oldu, Traktörü Hacezedildi

Yem parasını ve çektikleri kredi taksitlerini ödeyemedikleri için hayvanlarını satmak zorunda kaldığını belirten yetiştirici, “Traktörümü de bir arkadaşa kefil olduğum için bağladılar. Arkadaş borcu ödeeez ise traktör de elde gitmiş olacak” dedi.

Tezek Bile Bulamayabiliriz

Kışın ısınmak için kömür alacak durumlarının olmadığını anlatan köylü, “Tezek yakmayı düşünüyorduk. Hayvanlarımız olmadığı için tezek de bulamayacağız. Ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz” diye konuştu.

Süt ineklerini satmak zorunda kalan yetiştiricinin eşi ise işsizlikten yakındı. Halı dokuyarak 3 çocuğunu okuttuğunu ve üçünün de üniversite mezunu olduğunu söyleyen dertli anne, “Ne yazık ki üçü de iş bulamadı. Torpille olanlar kamu kurumlarına yerleşti ama benim halı dokuyarak okuttuğum 3 çocuğum iş bulamadı” diyerek dert yandı.