Corona virüs salgını ile mücadele kapsamında insanların kullanımı için 3 farklı aşının tescil edilip kullanıma sunulduğu Rusya’da şimdi ise hayvanlar için aşı üretildi.

Uluslararası kamuoyunu heyecanlandıran bir açıklamada bulunan Rusya, kedi, köpek, tilki ve vizonlar için korona virüsü aşısı geliştirildiğini duyurdu. İlk etapta 17.000 doz aşı üretildiği bildirildi.

Reuters haber ajansının paylaştığı haberde Rusya Tarım ve Hayvancılık Denetleme Kurumu (Rosselkhoznadzor), ülkenin hayvanlar için koronavirüs aşısı geliştirildiğini duyurdu.

Rosselkhoznadzor’un yaptığı açıklamada ilk sevkiyatta 17.000 korona virüsü aşısının üretildiği belirtildi.

Aşının hayvanlar üzerinde yan etki oluşturmadığını belirten Hayvan ve Bitki Sağlığı Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor) Başkan Yardımcısı Konstantin Savenkov , “Çalışmalarımızın sonuçlarına göre aşının güvenliği ve yüksek antikor ürettiği yönünde sonuca ulaştık. Çünkü aşılanan hayvanların yüzde 100’ünde corona virüse karşı antikor gelişti” dedi.

Savenkov, aşı için önümüzdeki Nisan ayında seri üretime geçileceğini duyururken, aşının hayvanları koruma süresinin en az 6 ay olduğunu ifade etti.

 Aşının özellikle Almanya, Yunanistan, Polonya, Avusturya, Kazakistan, Tacikistan, Malezya, Tayland, Güney Kore, Lübnan, İran ve Arjantin’deki şirketlerin dikkatini çektiğini belirtildi.