TAR-KOOP Başkanı Mehmet Özkurnaz’dan,   USK Başkanı Harun Çallı  ile ilgili dikkat çeken açıklama sosyal medya hesaplarından geldi. USK Başkanı Çallı’yı istifaye davet eden Özkurnaz açıklamalarında şunları kaydetti:

"Ulusal Süt Konseyi’ne (USK) yönelik eleştiriler, USK’nın kurumsallığına ve yönetimine değil, USK Başkanının şahsınadır…

USK Başkanı Harun Çallı, kurumu bir kalkan olarak görürken, sanayici üzerinde de baskı aracı olarak kullanmaktadır.

Yapılan eleştiriler, tamamen Çallı’nın şahsına ve uygulamalarına yönelik olup, bilgi kirliliği söz konusu değildir. Burada kurum ya da kurumun yönetimi değil, Çallı’nın kendisi eleştirilerin hedefindedir.

Daha dün (13 Eylül) Balıkesir Bölgesi’nde 7,75 lira olan süt fiyatının, faturalarının 7,5 liradan kesilmesini, fiyat farkı olan 25 kuruşun faturalarının ise ay sonunda toptan kesilmesi için birlik başkanları ile görüşmeler yapmaktadır. Bu da doğru bir uygulama değildir. Üretici ve birliklerde bugüne kadar görülmemiş bir uygulamadır.

Et Fiyatları Düşecek mi? İthal Danalar Üreticilere Teslim Edilmeye Başlandı! Et Fiyatları Düşecek mi? İthal Danalar Üreticilere Teslim Edilmeye Başlandı!

Ayrıca, şahsına yönelik yapılan açıklama ve eleştirilere, USK sitesinden cevap veren sayın Çallı, kendisini eleştirilen üreticilerle USK’yı da karşı karşıya getirmektedir.

Üreticinin hatta, birliklerin derdi USK değildir.

Sayın Çallı, Ulusal Süt Konseyi başkanlığına yakışmamaktadır.

İstifa talebimiz halen geçerlidir."dedi