Samsun Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve DOKAP ortaklığı ile Koyunlar içim püskürtmeli seyyar banyoluk projesi dağıtım töreni yapıldı. Proje kapsamında 12 adet koyun banyoluk ve 30 adet şaftlı kırkım makinası düzenlenen törenle Samsun İli Koyun ve Keçi Birliğine teslim edildi.

Törene Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜKMEN, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Şeref DEMİR, Samsun İli Koyun Keçi Birliği adına Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Dilek FANİOĞLU, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Rukiye PINAR ve Teknik Personeli, Yetiştirici Birlikleri Başkanları, Oda Başkanları, İlçe Müdürleri ve personelleri katıldı.

Koyunlar İçin Püskürtmeli Seyyar Banyoluk Projesi ile komisyon ile sürü yoğunluğuna göre belirli gruplara ayırarak ilçelere 12 adet püskürtmeli seyyar banyoluk ile 30 adet ise kırkım makinesi alımı yapıldı. Alımı yapılan banyoluklar Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün deposunda, kırkım makineleri ise Birlik Merkezinde depolanmak üzere Samsun İli Koyun ve Keçi Birliğine teslim edildi. Proje ile koyunlarda paraziter mücadele yapılırken banyoluk sayesinde gebe koyunlardaki atık yapmanın, kırkım makinesi ile yaralanmaların önüne geçilecek ve zamandan kazanılacak. Projenin süresi 24 ay, maliyeti ise 725.160.000,00 TL’dir. Proje %80 DOKAP destekli olup % 20 si Samsun İli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından karşılandı.

Proje kapsamında 12 adet koyun banyoluk ve 30 adet şaftlı kırkım makinası 17 ilçedeki birlik üyelerimiz için ihtiyaç durumuna göre program dâhilinde kullanımı yapılacak.