Kars canlı hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle ikinci bir emre kadar kapatıldı. İl genelinde çift tırnaklı sığır, koyun, keçi gibi hayvan hareketleri, 6 ağustos 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar yapılamayacak.

Kars Vali yardımcısı Tahir Yılmaz başkanlığında yapılan "hayvan sağlık zabıtası komisyonu" toplantısında  "hayvan hastalıkları ile mücadele ve hayvan hareketleri kontrolü genelgesi" kapsamında hayvan varlığının salgın hastalıklardan korunması, halk sağlığını tehdit eden zoonoz hastalıklarla mücadele edilmesi ve hayvan hareketlerinin kontrol altına alınması amacıyla canlı hayvan pazarı  ikinci bir emre kadar durduruldu.

Et Fiyatları Düşecek mi? İthal Danalar Üreticilere Teslim Edilmeye Başlandı! Et Fiyatları Düşecek mi? İthal Danalar Üreticilere Teslim Edilmeye Başlandı!

Toplantıda merkez paşaçayırı mahallesi, digor ilçesi gülhayran köyü, selim ilçesi benliahmet köyü ve susuz ilçesi karapınar köyünde şap hastalığının çıkması sebebiyle, enfeksiyonun yayılma zincirini kırmak ve olası salgınların önüne geçmek için biyogüvenlik önlemlerinin en üst düzeyde uygulanmasına karar verildi.

Kars'ta bulunan tüm hayvan toplama merkezleri ile hayvan pazar ve satış yerleri geçici olarak kapatılmasına da karar verildi.

Öte yandan pazarlar dışında toplanarak hayvan alım satımı yapmalarını önlemek amacıyla il ve ilçe müdürlükleri ile kolluk kuvvetlerince gerekli denetimlerin yapılması istendi.