Ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde Ziraat Bankası’dan hayvancılık yapan ya da hayvancılık işi ile ilgilenmek isteyenlere güzel bir kredi imkânı geldi.

Banka hayvancılık yapan ya da yapmak isteyen vatandaşlara 2 yıl geri ödemesiz, 7 yıla kadar vade seçenekleri ile faizsiz hayvancılık kredisi teklifi sunuyor. Kredinin ayrıntıları ve gerekli görülen belgeler merak edilen konular arasında.

Ziraat Bankası Hangi Şartlarda Kimlere Hayvancılık Kredisi Veriyor?

Ziraat Bankası’nın faizsiz hayvancılık kredisine başvurmak isteyen vatandaşların ÇKS belgesine sahip olması, işletme tescil belgelerinin bulunması, hayvancılık faaliyetlerine başlanacak yerin hazır olması ve teminat gösterilecek mülke sahip olması gerekiyor. Faizsiz hayvancılık kredisi yalnızca hayvan alımları için kullanılabiliyor. Hayvancılık kredisi sadece hayvan alımları için gerçekleştirilebiliyor.

Hayvancılık Kredisi Seçenekleri Neler?

Sütçü, etçi ve kombine sığırları almak isteyen vatandaşlara 25 bin liraya kadar, yaygın hayvansal üretim kapsamındaki hayvanlar için 1 milyon liraya kadar kredi veriliyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık için ise kredi üst limitinin 15 bin lira olduğu açıklandı.