Tarım Kredi Koperatifleri çiğ süt üreticisinden süt alımını durdurdu.

Tarım Kredi Koperatifleri yem almayan üreticinin çiğ sütünü almama kararı üreticiyi zor duruma soktu. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin şunları söyledi:

 "Kamuoyuna böyle yansıtılmıyor ama süt sanayicileri, üreticiye ‘yemimizi almazsanız, sütünüzü almayız' şeklinde her yıl olduğu gibi bu yıl da yapıyorlar. Kamuoyuna bunu yansıtmak istemiyorlar. Ama böyle bir şey var. Şu an buna Tarım Kredi Kooperatifi de katıldı. Bunu sanayiciler yapıyor da bir çiftçi kuruluşunun bunu yapmasına anlam veremiyorum. Üreticiye yem baskısı yapmak olur mu? Çiftçinin kendilerinin bir ortağı olduğunu unuttular. Sanayicinin üzerinde bir sanayici oldular’’dedi.

“Tarım Kredi'nin kanunu yeniden yapılandırılmalı” diyen Keskin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yeme son gelen zamlarla birlikte yem ve süt paritesi yine açıldı. Bakalım komite bu konuda ne yapacak, merak ediyoruz. Ama devletimizin sanayici ve yem sektörüne ciddi anlamda bakması lazım. Fırsatçılık yapılıyor ve üretici ciddi anlamda eziliyor. Süt üreticisinin zor durumda olduğu bu günlerde özellikle çiftçi kuruluşlarının üreticinin yanında olması lazım”dedi.