Putin, bazı batıl ülkelerin açtığı dengesizlikler nedeniyle gıda kıtlığı yaşayan ülkelere yardım etmeye devam edeceklerini söyledi.

Rus tarım sektörüyle ilgili yetkililerle video konferans yönetimiyle toplantı yaptı.

Rusya’nın gıdada önemli yer tutan ürünleri tedarik edebildiğini anlatan Putin,” Rusya’nın gıda güvenliğinde önemli yer tutan ürünleri tedarik edebildiğini anlatan Putin, “Tahıl, şeker, bitki yağı, balık ürünleri ve diğer çok sayıda ürünü sağlayabiliyoruz. Et ve et ürünlerinde de iç piyasanın yanı sıra 110 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi.

Çukurova’da CHP Adaylık Yarışına Ergül Halisçelik de Katıldı! Çukurova’da CHP Adaylık Yarışına Ergül Halisçelik de Katıldı!

Putin, Yardımlara Devam Edeceğiz!

Piyasada yaşanan gıda kriziyle ilgili Batılı ülkeleri suçlayan Putin şu sözleri kullandı:” Bazı batılı ülkelerin maceracı, profesyonellikten uzak politikalarının yol açtığı dengesizlikler nedeniyle gıda kıtlığı yaşayan ülkelere yardım ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.”

Rusya’nın gıda üretiminin daha da önemli hale geldiğine işaret ederek,” Yaptırımlardan önce de bazı devletler ve küresel şirketlerin, piyasadaki tekel pozisyonlarını kullanarak, pazarları agresif bir şekilde fethetmek ve rakiplerini sınırlamaya çalıştıklarını biliyoruz.” ifadesini kullandı.