ERDEM NOYAN- ANKARA

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, ‘’ Eylül ayı itibariyle icra takibindeki borç miktarı 29 milyar liraya aştı’’ dedi.

İcra dosyalarındaki artış ve miktarları Türkiye Büyük Millet Meclis ( TBMM ) gündeminde günün konusu oldu. CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi ile vatandaşların içine düştüğü son icra durumu ortaya çıktı.

Makam Sevmeyen Vali… Makam Sevmeyen Vali…

Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi de olan CHP Hatay Milletvekili Tokdemir, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuya açıklık getirmesi ve vatandaşların içine düştüğü icralık durumlarının son tablosunun açıklanması için TBMM başkanlığına sözlü soru önergesi verdi.

Hatay Milletvekili, İsmet Tokdemir bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi : ‘’ temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çeken yurttaş bu ihtiyaçlarını başta bankalar olmak üzere çeşitli finansal kurumlardan yüksek faizle çekilen kredi, kredi kartları ve borçlarla karşılamaya çalışıyor. Ancak yurttaş geri ödeme yapamadığı için icra takibi başlatılıyor.’’

REKOR İCRA DOSYALARI

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklanmasını istediği vatandaşların içine düştüğü icralık konusunda da çok çarpıcı açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: ‘’ Eylül ayı itibarıyla Türkiye’de icra dosyası sayının 25 milyonu, icra takibindeki borç miktarının ise 29 milyar lirayı aştığı, gelinen durumda ekonomide sinyallerin yavaşlama eğilimine rağmen vatandaşların bankalara olan borcu hızlı bir şekilde yükselişini sürdürmektedir.’’