TMO’dan buğday ve arpa satışları ile ilgili açıklama geldi. Toprak Mahsulleri Ofisi Ocak ayında peşin bedel mukabilinde buğday ve arpa satışı yapacağını açıkladı.  Başvurular 3 Ocak 2022’de başlayacak olup 12 Ocak 2022 tarihinde son bulacak.  

TMO'dan yapılan açıklama  şu şekildedir,

Kuruluşumuzca arpa satışlarımız 2.550 TL/Ton fiyatla, peşin bedel mukabili olarak BESİCİ VE yetiştiricilerimize,  Ekmeklik Buğday satışlarımız 3.275–3.225 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak un fabrikalarına ve bulgur fabrikalarına,  Makarnalık Buğday satışlarımız 3.950-3.900 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak bulgur fabrikalarına.  Mısır satışlarımız 2.950 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak kanatlı hayvan besici yetiştiricilerine (beyaz et, yumurta vs.) ve büyükbaş yetiştiricilerine (24 aydan büyük dişi büyükbaş)  Yönelik satış yapılacaktır.

Arpa, Buğday ve Mısır satışlarımız için başvurular 03 Ocak- 12 Ocak 2022 (dahil) tarihleri arasında alınacaktır.

Liman işyerlerimizden besici ve yetiştiricilerimize yapılacak arpa satışları “Elektronik satış platformu” üzerinden, iç merkezlerdeki arpa satışlarımız için ise TMO başmüdürlükleri/şube müdürlükleri vasıtasıyla yapılacaktır.

Mısır stoklarına tüm başvurular TMO Elektronik Satış Platformu üzerinden yapılabilecektir.

Buğday satışlarımıza ise ağırlıklı olarak “Elektronik Satış Platformu” üzerinden başvuru alınacaktır.

Un fabrikaları fiyat taahhütlerini başvuru süresi içerisinde (03 Ocak – 12 Ocak 2022 (dahil) saat 17.00’a kadar) TMO Elektronik Satış Platformu üzerinden yapacaktır.