Şirketten açıklamaya göre Hektaş, yeni tohumlarını ilk olarak pamuk üretiminin merkezlerden Aydın’ın Söke ilçesinde ve Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirdiğini, Tarla Günleri’nde üreticilerine tanıttı. AR-GE ve ıslah çalışmalarında geliştirilen iki yerli pamuk tohumu, yüksek verim potansiyeli ile her türlü toprak yapısına uygun ve makinalı hasada uygun olma özellikleriyle ön plana çıkmakta.

Büyükşehir’den Tarıma Yaklaşık 18 Milyon TL’lik Büyük Destek! Büyükşehir’den Tarıma Yaklaşık 18 Milyon TL’lik Büyük Destek!

Volkan tohumu ilk olarak Aydın’ın Söke ilçesinde Selçuk Bey tohumu ise Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde binden fazla üreticinin katılımıyla düzenlenen Tarla Günleri etkinliğinde tanıtıldı.

Pamuk üretimi ve ticaretinin önemini vurgulamak amacıyla dünya genelinde her sene 7 Ekim’de kutlanan Dünya Pamuk Günü öncesinde düzenlenen Tarla Günleri’ne ilgi gösteren pamuk üreticileri, yeni yerli çeşitleri yerinde görmek ve Hektaş’ın teknik ekiplerinden ürünlerle ilgili detaylı bilgi almak için fırsat bulundu.

Dünya Pamuk Günü

Verilen bilgiye göre, Dünya Pamuk Günü oluşu, ilk olarak 2019'da "Cotton Four" adıyla Sahra Altı Afrika'daki pamuk üreticisi ülkelerin Dünya Ticaret Örgütü'ne 7 Ekim'in Dünya Pamuk Günü olarak kutlanmasını önermeleriyle doğdu. Birleşmiş Milletler (BM), Uluslararası Pamuk Danışma Kurulu'nun (ICAC) önerisiyle aynı yıl 7 Ekim'i Dünya Pamuk Günü ilan etti.