Gübre Üreticileri, İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GÜİD) Başkanı Metin Güneş, gübre ihracatının tümüyle yasaklanması için tebliğ hazırlaması hakkında değerlendirme yaptı. Gübre ihracatının tüm ürünlerde bir anda engellenmesinin üretici firmalar açısından büyük sorun oluşturacağını söyledi.

Ticaret Bakanlığı gübre ihracatının tümüyle yasaklanması için tebliğ hazırladı. Tebliğin bu gece yarısı Resmi Gazete'de yayınlanması ve ihracat yasağının 21 Ekim 2021 itibariyle başlaması bekleniyor. Ticaret Bakanlığı, gübrede durdurulamayan fiyat artışını önlemek için 12 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ ile gübreyi ihracatı kayda bağlı mallar listesine almıştı.

İhracat yasağının tüm gübre ürünlerinde olacağının söylendiğini belirtti. Alınan kararın sektör içinde tepki oluşturduğunu söyleyen Güneş, gübrede ihracatın bir anda engellenmesinin büyük sorunlar getireceğini dile getirdi.

Üretici firmaların ihracatla ilgili öncesinde yaptığı anlaşmaların olduğunun altını çizen Başkan Güneş, ihracat kısıtlanması ile ilgili kapsamın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.