AKES-DER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, son zamanlarda ülke ekonomisinde ki dalgalanmalar ile ilgili çay üreticilerini uyardı.

Başkan Kansızoğlu, gübre karaborsacılığı yapan gübre firmalarına karşı üreticilerin sabırlı ve sakin olmalarını söyledi.

Kansızoğlu açıklamasında şunları kaydetti;

Kıymetli Çay üreticileri gübre fiyatlarını bugün ki şartlara bağlı olarak satış yapan fırsatçı firmalara destek olmayalım. Bir haftadır kendilerine göre kampanya yapıp 5000 TL satış ve 500 kg limit koyanlara destek vermeyin. Bu fiyatlarla ilgili söylentileri dikkate almayalım. Şimdiden 5000 TL veya üzeri gübre alımları fiyatları kabul edilmiş anlamına gelir. Fahiş fiyatlarla gübre alıp çay üretmek yerine çaylarımızı gübresiz üretelim. Zira aynı hesaba gelmiş olacaktır. 1 ton yaş çay 4000 TL, 1 ton gübre karaborsa 5000 TL  den başlayıp 7000  TL ye kadar çıkıyor.  Mantıklı alışveriş yapılması tüm üreticiler için geçerlidir. İnanıyoruz ki  gübre depolayan 2000 bin TL den alıp 70000 TL'ye kadar fırsatçılık yapanlara devletimiz illaki son noktayı koyacaktır. Acele etmeye gerek yok 4 aylık önümüzde süreç var. Şimdiden yüksek fiyatlarda gübre almak Mart ayında artışa neden olacaktır. Gerekirse bu fiyatlarda gübre alımı yapılmaz ise çay fiyatıyla hesaplandığında kaybın olmayacağı da açık net ortadadır. Görüyoruz ki öyle akşamdan fırsatçılar üreticilere mesajlar atıp sabahın erken saatlerinde firmalarda gübre alımı gerçekleşiyor. Şu anki fiyatı kabullenmiş oluyor. Kıymetli üreticiler acele etmeyin ve sabırlı olun. Fırsatçılara fırsat vermeyelim.